Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού φεύγει για… Κάλαμο;;; – Νέες επιτυχίες του

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού φεύγει από τη φυσική έδρα του δήμου, εκεί που μοιραία συναντάται η περισσότερη εγκληματικότητα και λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού τον μισό τουλάχιστον χρόνο και πηγαίνει στο κτίριο του καταργηθέντος Αστυνομικού Τμήματος Καλάμου. Η μετακίνηση αυτή είναι σε συνέχεια της πολυσυζητημένης αναδιάρθωσης των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της χώρας.

Και βέβαια ο Κάλαμος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα στην αίσθηση της ασφάλειάς του, όπως και το Καπανδρίτι, αλλά, η μεταστέγαση εκεί του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού δεν είναι η πρέπουσα λύση. Το να μην είναι η Ασφάλεια στο κέντρο του δήμου και να ελέγχει όσο μπορεί πιο άμεσα την παραβατικότητα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία λογική αναδιάρθωσης. Και το Αστυνομικό Τμήμα στον Κάλαμο έπρεπε να παραμείνει και να μην υπάρξει καν σκέψη φυσικά για απομάκρυνση του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού από το κέντρο του δήμου και το λιμάνι. Φτάνει πια όλος ο Ωρωπός να απογυμνώνεται κάθε λίγο από αναγκαιότατες κρατικές υπηρεσίες για τους πολίτες του.
Αν οι πληροφορίες αυτές που έχουμε είναι σωστές, τότε είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων, ώστε να ακυρώσουν μια τέτοια απόφαση.
Εν τω μεταξύ, οι επιτυχίες του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού συνεχίζονται αδιάκοπα. Είναι γνωστή εξάλλου σε όλους όσους κατοικούν στα όρια του δήμου και όχι μόνο, η ευθύνη με την οποία το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού αντιμετωπίζει τα θέματα προστασίας της νομιμότητας. Οι λειτουργοί αυτοί της δικαιοσύνης στην περιοχή μας, πάμπολες φορές, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, καταφέρνουν να φρενάρουν την εγκληματικότητα, η οποία δείχνει να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της Ελλάδας. Νυχθημερόν η Ασφάλεια Ωρωπού με έδρα την έδρα του δήμου, είναι ο ακοίμητος φίλος και συμπαραστάτης στις κακές αλλά και στις καλές στιγμές του πολίτη.
Μαθαίνουμε λοιπόν πως επ΄ αυτοφώρω συνελήφθη την 19-5-2017 ένας αλλοδαπός αλβανικής υπηκοότητας από τους άνδρες της Ασφάλειας Ωρωπού, για κλοπή σε εξοχική οικία ενός ζευγαριού στην Παραλία Μαρκοπούλου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον «επιασαν» κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι την ώρα που ο δράστης είχε παραβιάσει τη πόρτα της οικίας και είχε μπει για να κλέψει. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του δράστη όπου βρέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία καθώς και διάφορα μικροαντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, φακούς, ρολόγια χειρός, κινητά τηλέφωνα κτλ, τα οποία ο δράστης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τη νόμιμη κατοχή τους. Εξιχνιάσθηκαν πολλές περιπτώσεις κλοπών κυρίως εξοχικών κατοικιών στην Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού ενώ από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας εκτιμάται ότι θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις κλοπής καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην οικία του δράστη.
Επίσης, ένα ζευγάρι ρουμάνων ήταν οι δράστες των κλοπών από καταστήματα με την μέθοδο της απάτης και της απασχόλησης. Η γυναίκα έμπαινε σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή του Ωρωπού και με το πρόσχημα της αγοράς ενός ευτελούς αξίας αντικειμένου έδιναν για πληρωμή πάντα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ ώστε τα ρέστα να ήταν πολλά. Στη συνέχεια προφασιζόταν ότι δεν ήθελε τελικά το αντικείμενο και απαιτούσε επιμόνως να της επιστραφεί το χαρτονόμισμα, έχοντας , χωρίς να το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του κατ/τος, αφαιρέσει ένα μέρος από τα ρέστα που είχε πάρει στα χέρια της. Μόλις έπαιρνε πίσω το 100 ευρω έφευγε αμέσως και έμπαινε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT οπού την περίμενε ο συνεργός της. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους προσαγάγουν στην Ασφάλεια Ωρωπού όπου κατόπιν έρευνας των ανδρών της Ασφάλειας εξιχνιάστηκαν πολλές περιπτώσεις στον Ωρωπό, στο Δήλεσι και στη Κόρινθο, ενώ εκτιμούν ότι θα προκύψουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καθώς είχαν ξανασυλληφθεί για το ίδιο αδίκημα και στο παρελθόν.
Τέλος, υπενθυμίζουμε πρόσφατη ανακοίνωση του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού με την οποία παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες κυρίως εξοχικών κατοικιών που έχουν πέσει θύματα κλοπής διαρρήξεως της οικίας τους από τις οποίες αφαιρέθηκαν τα προαναφερόμενα είδη αντικειμένων (όχι κοσμήματα ή χρήματα) να επικοινωνήσουν στο 22950-39430 (Αξ/κος Υπηρεσίας Τ.Α. Ωρωπού) προκειμένου να προσέλθουν προς αναγνώριση τυχόν αντικειμένων που τους ανήκουν.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.