Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο Αθ. Μαρτίνος θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης Ωρωπού στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ωρωπού ανακηρύσσεται, την Κυριακή 7 Μαίου 2017, και ώρα 7μ.μ., ο εφοπλιστής και ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, όπου θα του απονεμηθεί και το Χρυσό Κλειδί της Πόλης από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας στη Σκάλα Ωρωπού.

Ο Δήμος Ωρωπού μετά από πολλές δυσκολίες και γραφειοκρατικές διαδικασίες αποκτά, επιτέλους, μια σύγχρονη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας την οποία είχε απόλυτα ανάγκη, αφού το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσει το μεγάλο όγκο ιατρικών περιστατικών που αντιμετωπίζει η περιοχή, ιδίως, τους θερινούς μήνες. Άλλωστε τα ιατρεία του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ, είχαν σοβαρές ελλείψεις.
Η νέα Τοπική Μονάδα Υγείας Σκάλας Ωρωπού  θα διαθέτει  εννιά τμήματα: Δύο Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Επειγόντων Περιστατικών και  Γυναικολογικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται 5 θέσεις Επικουρικών ιατρών.
Το έργο είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτημένο από τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, του οποίου και το όνομα θα φέρει προς τιμήν του, προσφορά στους συνανθρώπους του.
Ο κ. Μαρτίνος στήριξε αρχικά την ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου δίπλα στις παλιές φυλακές Ωρωπού με το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ. Η ανακαίνιση τελικά έφτασε στο ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ.  Η  αγάπη του για τον ιστορικό Δήμο Ωρωπού και τους κατοίκους του  δεν σταμάτησε εκεί. Στη  συνεχεία αγόρασε και επιμελήθηκε και όλο τον εξοπλισμό ο οποίος είναι από τους, πλέον, σύγχρονους η αξία του οποίου έφτασε τις 300 χιλιάδες ευρώ.
Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας ο οποίος συγκαταλέγεται  στους μεγάλους ευεργέτης της χώρας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όπου ο τόπος χρειάζεται τέτοιες γενναιόδωρες προσωπικότητες. Πάντοτε αφανής συνοδοιπόρος στα «καλά έργα», πρόθυμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με τη βελτίωση των συνθηκών των συνανθρώπων του, αλλά και της χώρας στηρίζοντας όποτε του ζητηθεί τις  Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Ο κ. Μαρτίνος για το Δήμο  Ωρωπού είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που έχει στηρίξει πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και για αυτό η ανακήρυξή του, την Κυριακή,  σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού είναι η ελάχιστη τιμή στο πρόσωπό του. Είναι ένας από τους σύγχρονους ευεργέτες του Τόπου και είναι μεγάλη τιμή για τους κατοίκους του Ωρωπού να έχουν τον κ. Αθ. Μαρτίνο στήριγμα σε έργα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάτων.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.