Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌΣ ΒΑΡΝΑΒΑ - LETS DO IT GREECE Απολογισμός δράσης με ειλικρίνεια και πικρές αλήθειες.

Αγαπητέ Φιλαράκο,

Όπως γνωρίζεις την Κυριακή που πέρασε 2/4 έγινε η παγκόσμια δράση του LETS DO IT GREECE  που περιλάμβανε και τον "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ"στον παγκόσμιο χάρτη δράσεων, από φορείς και Συλλόγους του Βαρνάβα και της ευρύτερης περιοχής. Για να ακριβολογούμε επρόκειτο για καθαρισμό (δεξιά αριστερά) του δρόμου και όχι στα πρανή και την κοίτη της ρεματιάς.

Στην λίστα των φορέων που προσκλήθηκαν ήταν: (Πίνακας)

Με βάση τον αριθμό των φορέων που προσκλήθηκαν παρατηρούμε πως ο αριθμός των ατόμων που ανταποκρίθηκαν, ήταν μικρός, πολύ μικρός. Στοιχείο απαράδεκτο με βάση τον αριθμό των εμφανιζομένων φορέων (του Πίνακα) σε αντιδιαστολή με τις δημοσιευμένες (από διάφορες πηγές) φωτογραφίες συμμετοχής της εκδήλωσης. 

 Φίλε μου, είναι προφανές πως η έλλειψη υποστήριξης της δράσης από τους τοπικούς φορείς και  κοινοτικούς συμβούλους (θα παρατηρήσεις ότι κανένας δεν προώθησε-υποστήριξε την δράση έγκαιρα- δες σχετικά Facebook και ημερομηνίες) έφερε τα αποτελέσματα που περιγράφουμε. Μερικοί δε φορείς,"παρέες" ή πρόσωπα επεδίωξαν (φωτογραφικά) να καπελώσουν την δράση στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Ακόμα και σύμβουλος της ίδιας παράταξης βγήκε σε σελίδα φορέα και απηύθυνε πολιτικού τύπου "διάγγελμα" με εμφανή μηνύματα. Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα που δεν είναι του παρόντος οδηγούν εμμέσως πλην σαφώς στην υποβάθμιση και απαξίωση της εκδήλωσης.

Ανόητες μικροπολιτικές σκοπιμότητες περιορίζουν για άλλη μια φορά την προώθηση του εθελοντισμού και λοιπών δράσεων στο τόπο μας.

Τέλος είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος του Βαρνάβα δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αρνούμενος να δεχθεί  το  "Show" του Ψηνάκη για περιβαλλοντικές δράσεις που μπορεί να φαίνονται χρήσιμες πρόσκαιρα αλλά δεν συντελούν στην ουσιαστική αναβάθμιση-αξιοποίηση της Ρεματιάς (Διαβάστε Ψήφισμα Φίλων Ρεματιάς 2008) προς όφελος των κατοίκων και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.

Με φιλική εκτίμηση

Μ. Αποστολόπουλος

Διαβάστε ακόμα:


Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.