Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ποιοι αγρότες μπορούν να επιστρέψουν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

Τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών έχουν όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις,
λόγω συνυπολογισμού στο όριο αυτό και των ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2016 και αφορούν παλιότερα φορολογικά έτη, όπως διευκρινίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου. Η δήλωση υποβάλλεται στην ημερομηνία αυτή χωρίς κυρώσεις εκπροθέσμου υποβολής.
Όσοι αγρότες προτίθενται να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς, δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία υποβολής λήγει αύριο, 28 Απριλίου.
Η ΑΑΔΕ τονίζει ότι αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και τις διαδικασίες, θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες, με σχετική εγκύκλιο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.