Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κε.Π Υγείας Ωρωπού: Διήμερο σεμινάριο Παροχής Πρώτων Βοηθειών & Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης

Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ( Ε.Δ.Ο.Κ.) θα διεξάγει διήμερο σεμινάριο ενημέρωσης κι εκπαίδευσης με θέμα την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καθημερινών περιστατικών σε παιδιά και ενήλικες (όπως πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση, έγκαυμα, διάσειση, αιμορραγία, μέθη κ.λπ.).

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Απριλίου 2017 στο Γενικό Λύκειο Ωρωπού (Λεωφ.Σταδίου Άγιος Κωνσταντίνος) και την Κυριακή 09 Απριλίου 2017 στην Κοινότητα Καπανδριτίου (Πλατεία Κυριαζή 7),ώρες 10.00-14.00, και θα είναι διαδραστική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν άμεσα τις μεθόδους που μόλις διδάχτηκαν και με τη λήξη της ημερίδας, να παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής την οποία μπορούν να προσκομίσουν για την ένταξή τους στην πολιτική προστασία του Δήμου Ωρωπού.

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α΄Βοήθειες αλλά και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης, είναι ο βασικός σκοπός των σεμιναρίων. Απαραίτητη επομένως, θεωρείται η παρουσία κάθε Δημότη, γονέα, εκπαιδευτικού, αθλητή, ηλικιωμένου. Οι γνώσεις που θα αποκομιστούν από το σεμινάριο, θα είναι πολύτιμο εφόδιο σε όλους, καθώς πολλά θανατηφόρα περιστατικά που παρουσιάζονται, θα μπορούν να αποφευχθούν ή να ελεγχθούν πριν τη διακομιδή του ασθενή στο νοσοκομείο.

Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς-παρόχους.
Τηλ. Επικοινωνίας : 22950-30004
Ε-mail : kepygeiasoropou@gmail.com

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.