Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Θα μιλήσουν για όλα» - Συνάντηση Α.Τσίπρα με Ρ.Τ.Ερντογάν στο Πεκίνο

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές Αθήνας και Άγκυρας για τη πραγματοποίηση συνάντησης του Έλληνας πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στο Πεκίνο.

Σύμφωνα ε πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στη κινεζική πρωτεύουσα στις 14 και 15 Μάιου, όπου θα συμμετάσχουν σε Φόρουμ για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την πιθανή συνάντησή τους να σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ.
Δεν αναφέρεται από ποια πλευρά απορρέει μία τέτοια πρωτοβουλία, παρά μόνο ότι «εξετάζεται από Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου οι δύο ηγέτες να βρουν την ευκαιρία για α μιλήσουν για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες».
Εκτιμάται πάντως πως εάν τελικώς πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το Τούρκο πρόεδρο αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή ένταση, ίσως αποβεί καταλυτική για σειρά ζητημάτων, όπως το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση, οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τα «Αγαθονήσια», οι υπερπτήσεις και φυσικά το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών φυγάδων που έχουν ζητήσει (και έχουν λάβει) άσυλο από την Ελλάδα.
Ειδικά το τελευταίο πρόκειται να το θέσει μετ΄ επιτάσεως ο Τούρκος πρόεδρος ασκώντας ισχυρές πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου αυτός να επανεξετάσει το ζήτημα.
Το Φόρουμ στα μέσα Μαΐου, πηγάζει από ένα φιλόδοξο σχέδιο του Πεκίνου, για την ανασύσταση του Δρόμου του Μεταξιού και σύνδεσης τριών ηπείρων, με τη συμμετοχή 65 και πλέον χωρών.
Τότε, επρόκειτο για ένα δίκτυο εμπορικό που απλωνόταν σε ολόκληρη την Ασία, στην Περσία, στις Μεσογειακές χώρες, αλλά και με προέκταση μέσω θαλασσίων οδών, στην αραβική χερσόνησο, ακόμα και στην Αφρική. Ήταν, κατά τους ιστορικούς, το σημαντικότερο εμπορικό δίκτυο από την Αρχαιότητα, μέχρι που εγκαταλείφθηκε σταδιακά μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
  --
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.