Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αφορολόγητο: Χαράτσι 600 ευρώ για όλους!


Η κυβέρνηση… λανσάρει μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μια μικρή μείωση στον συντελεστή φορολόγησης, ωστόσο η προσπάθεια αυτή θυμίζει την παροιμία: να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι…

Η μείωση του αφορολόγητου πλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνεται πως έχει κλείσει στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους και στα 5.900 για τους έγγαμους με παιδιά.
Σε κάθε περίπτωση αυτό θα σημάνει μείωση της έκπτωσης στον φόρο που προβλεπόταν με αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ και έτσι υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση για όλους θα είναι περί τα 650 ευρώ επιπλέον φόρος.
Για να γίνει αυτό πιο… εύπεπτο μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου η κυβέρνηση λέει ότι θα υπάρξει μείωση του αρχικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% που είναι σήμερα στο 20%.
Μια τέτοια μείωση ωστόσο δεν έχει όφελος περισσότερο από 50 ευρώ και έτσι η διαφορά στην επιβάρυνση θα είναι ελάχιστη, όλοι δηλαδή θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο της τάξης των 600 ευρώ.
Μάλιστα με το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 για τους έγγαμους σημαίνει πως θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν εισοδήματα της τάξης των των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.