Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Υπόθεση «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» στον Ωρωπό: Τα έγγραφα μιλάνε…


Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν πολλά λόγια για να ΜΗΝ δημιουργηθούν στον Ωρωπό ΧΥΤΥ, ή «ΧΥΤΑ» που τα ονόμασαν «πράσινα σημεία» για να μπερδεύουν τον κόσμο, ή ΣΜΑ, ή ό,τι άλλο έχει σχέση με σκουπίδια. Να ΜΗΝ δημιουργηθούν σε μια πανέμορφη περιοχή της Αττικής, τον Ωρωπό, που έχει ζήσει στο «πετσί» του την εγκατάλειψη της Πολιτείας επί δεκαετίες, γιατί πάντα στις προτεραιότητές της ήταν η εξυπηρέτηση ξένων προς τον Ωρωπό συμφερόντων.
Έτσι μολύνθηκε ο Ασωπός, ο υδροφόρος ορίζοντας, δυσφημίστηκε στο έπακρον ο τόπος, ήρθαν τα χαράτσια των διοδίων και τώρα… είναι στο παραπέντε να έρθουν και τα σκουπίδια!!! Δηλαδή, να ολοκληρωθεί η καταστροφή!
Τι συνέβει όμως και σήμερα τρέχουμε να προλάβουμε να μην λειτουργήσει ένα ΦΕΚ, που στηρίχθηκε σε μια απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία στηρίχθηκε σε ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων που συντάχθηκε από το δήμο με πλήρη μυστικότητα και με άγνωστο συντάχτη(!), χωρίς να γνωστοποιηθεί στην κοινωνία, χωρίς να έχει την πρόταση της επιτροπής ποιότητας ζωής και κυρίως χωρίς την γνώση και την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου! Γιατί αυτό;;; Γιατί η Περιφέρεια έκανε δεκτό ένα τέτοιο χαρτί και με την 414 απόφασή της το προώθησε για ΦΕΚ;;;
Η δημοτική αρχή δια του δημάρχου Θωμά Ρούσση, δεν είχε τίποτα να πει και να απαντήσει επί της ουσίας για τις ενέργειές της αυτές. Το μόνο που έκανε και ήταν αναμενόμενο με τον τρόπο που διοικεί, να μην ψηφίσει την εισήγηση του 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου και να ψηφίσει εισήγηση του δημάρχου με την οποία ρίχνει την ευθύνη του όλου θέματος στην Περιφέρεια!!!
Το 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου, έφερε το θέμα αυτό χθες προς συζήτηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο καταστροφικός κατήφορος της περιοχής. Οι υπογράφοντες δημοτικοί συμβουλοι του αιτήματος για τη χθεσινή συνεδρίαση, είναι:


  000
Από την απάντηση επί της εισηγήσεως των «14» μελών του δημοτικού συμβουλίου -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- η δημοτική αρχή δια του δημάρχου Θωμά Ρούσση δεν είχε τι να απαντήσει για όλη αυτή την αδιαφανή της ενέργεια! Ούτε κουβέντα όταν ο Γιώργος Γιασημάκης κατέθεσε χθες έγγραφα που εκθέτουν την περιφέρεια, τη δημοτική αρχή και τα λεγόμενα «δεν γνώριζα» «δεν ήξερα»… πάνε περίπατο! Τι λένε τα έγγραφα αυτά; Λένε πως ΓΝΩΡΙΖΑΝ όλοι όσοι είχαν το σχέδιο αυτό στα χέρια τους (δήμος και περιφέρεια) και ΗΞΕΡΑΝ την καταστροφική περιπέτεια που πήγαιναν να βάλουν τον Ωρωπό!!!
Και συγκεκριμένα:
Στις 23-6-2015 φεύγει από το δήμο ανυπόγραφο και με διαβιβαστικό του δημάρχου, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων, το οποίο φαίνεται να ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα τη φόρμα του «Οδηγού Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που είχε πάει στο δήμο. Με τη διαφορά… που έχει παραβλέψει η δημοτική αρχή αυτό που λέει ο Οδηγός, πως το Σχέδιο συνδιαμορφώνεται με την τοπική κοινωνία κάθε δήμου και θα εγκρίνεται από τα δημοτικά συμβούλια, ακόμη και από συνελεύσεις πολιτών! Αυτά αναφέρονται επίσης και στο ΚΕΦ. Α΄του Οδηγού που σας παραθέτουμε και μιλάει για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που χρειάζονταν και φυσικά ΔΕΝ έγιναν:


Στις 8-7-2015, το Υπουργείο Εσωτερικών στέλνει προς την Περιφέρεια (ΕΔΣΝΑ) «Γνωμοδότηση επί της 2ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρησης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής» το οποίο αναφέρει, πως όποιος δήμος δεν έχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να υπάρξει αυτή μέχρι την επικύρωση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρησης Αποβλήτων. ΔΕΝ υπήρξε απόφαση από το δήμο Ωρωπού ΠΟΤΕ!

Στις 13-7-2015, το Υπουργείο Περιβάλλοντος με γνωμοδότησή του για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, σημειώνει προς τον ΕΔΣΝΑ πως ΟΛΑ τα Τοπικά Σχέδια των δήμων πρέπει να έχουν την έγκριση των δημοτικών τους συμβουλίων!!!

Τι ρόλο έχει παίξει ο ΕΔΣΝΑ σε όλο αυτό το θέμα, με τις «ευλογίες» της δημοτικής αρχής;;;
Ο Γιώργος Γιασημάκης παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο δύο (2) έγγραφα του ΕΔΣΝΑ προς το δήμο Ωρωπού. Το ένα είναι ορθή επανάληψη του άλλου με διαφορά μιας εβδομάδας. Και τα δύο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος για Χ.Υ.Τ.Υ. στον Ωρωπό! Από την ορθή επανάληψη απουσιάζει η 2η παράγραφος που ουσιαστικά εκθέτει τα σχέδια που γίνονταν για τον Χ.Υ.Τ.Υ. στο συγκεκριμένο λατομείο στο Πολυδένδρι. Ιδού τα έγγραφα με δεύτερο την ορθή επανάληψη:


Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες των δύο εγγράφων. Θα επανέλθουμε.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.