Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Δήμαρχος Περάματος: Νιώθω «εξαπατημένος» από τον Ψινάκη για την «Αμφικτυονία»

Την έντονη δυσαρέσκεια του, εξέφρασε ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, με επιστολή του, για αναφορές του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του, χαρακτήρισε «προσωπική» του ΜΚΟ, την «Αμφικτυονία», μια κίνηση την ίδρυση της οποίας έχουν υπογράψει πολλοί δήμαρχοι.
Υπενθυμίζουμε ότι η «Αμφικτυονία», έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ψινάκη, ωστόσο στην συγκρότηση της, συμμετείχαν πολλοί δήμαρχοι της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις αλλά και η στάση του Ηλία Ψινάκη, έχουν προκαλέσει την αντιδράση αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την οργή των δημάρχων. Μάλιστα όπως ο δήμαρχος Περάματος, ο οποίος το αναφέρει, έτσι και πολλοί άλλοι δήμαρχοι νιώθουν «εξαπατημένοι» από το δήμαρχο Μαραθώνα.
Πάντως ο δήμαρχος Περάματος στην επιστολή του, που απέστελει στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο ΠΕΔΑ κ. Νίκο Σαράντη, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μαραθώνα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει:
“Κύριε Συνάδελφε,
Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξής σας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, θα ήθελα να σας θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα και επισημάνσεις.
Με την επιφύλαξη της σωστής αποτύπωσης των λεγομένων σας στην εν λόγω συνέντευξη, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό σας Συμβούλιο και αφορά στο Ίδρυμά σας “ MARATHON FOUNDATION”, σε σχετική ερώτηση του ΕΘΝΟΥΣ, αναφέρετε μεταξύ άλλων: … «Τώρα, ως προς το Ίδρυμα, είναι μία απόλυτα νόμιμη, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία και δεν είναι η μόνη και ποτέ δεν το έκρυψα. Υπάρχει άλλη μία, η Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, που πέρυσι έγινε εθνική και φέτος θα αρχίσει να γίνεται διεθνής…».
Η αναφορά σας στην «Αμφικτυονία», την ίδρυση της οποίας έχουμε συνυπογράψει πολλοί Δήμαρχοι, ο ισχυρισμό σας ότι αποτελεί προσωπική σας Μ.Κ.Ο, μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.
Χωρίς να παραγνωρίζω ή να υποβαθμίζω την προσωπική σας πρωτοβουλία και προσπάθεια ως Δημάρχου, για την ίδρυση της «Αμφικτυονίας», μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη να διαβάζω στον Τύπο, ότι ο Δήμος που εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, είναι μέρος και μέλος, μίας Μ.Κ.Ο. η οποία ανήκει σε φυσικό πρόσωπο, γεγονός που με κάνει να νιώθω, τουλάχιστον εξαπατημένος.
Κύριε Συνάδελφε, όπως γίνεται κατανοητό, στην προσωπική μας ζωή και δραστηριότητα, έχουμε το δικαίωμα να εξαπατώμεθα. Στην δημόσια όμως ζωή μας, ως Δημάρχων αιρετών της Αυτοδιοίκησης, αυτό το δικαίωμα δεν το έχουμε. Παρακαλώ, για τις απαντήσεις σας, στο ερώτημα εάν τελικά θεωρείτε προσωπική σας Μ.Κ.Ο. την «Αμφυκτιονία», ποιο είναι το νομικό της καθεστώς, η λειτουργία της , η σχέση της με το Ίδρυμα Μαραθώνα, καθώς και η προοπτική της.
Ελπίζω στις άμεσες απαντήσεις σας, προκειμένου να καθορίσω την στάση του Δήμου τον οποίο εκπροσωπώ, απαντήσεις που προφανώς ενδιαφέρουν και τους άλλους Δημάρχους, καθώς και τους Δήμους-Μέλη, της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.
Με κάθε σεβασμό οφείλω να σας υπενθυμίσω, το άρθρο 58 του Ν.3852/2010, Περί Αρμοδιοτήτων Δημάρχου και ιδιαίτερα την παράγραφο 3.
Συναδελφικά
Ο Δήμαρχος Περάματος Αττικής
Γιάννης Λαγουδάκης
Υ.Γ. Συνάδελφε Δήμαρχε, στην δική μου περιοχή, σε όλη την Ελλάδα ελπίζω, το να φέρεις τον τίτλο του Δημάρχου, είναι τιμή και όχι ύβρις.
Αντίθετα, σε μία Δημοκρατία, η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας σε θεσμικό πρόσωπο, αποτελεί ουσία και όχι τύπο της Δημοκρατίας. Αυτά σε ότι αφορά στην άποψή σας, στην συνέντευξή σας, που αποδίδεται σε εσάς η έκφραση «Μην με ξαναπείτε Δήμαρχο. Είναι βρισιά στα μέρη μας»”.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.