Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μαραθώνος Vs Marathon Foundation 33-0

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και των 33 δημοτικών συμβουλών του Δήμου Μαραθώνος
Ακολουθεί η εισήγηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Σόμογλου και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου 2017.

Θέμα: Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα Marathon Foundation του Ηλία Ψηνάκη (Εισηγητής: Αλέξανδρος Σόμογλου)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Από το Μάιο του 2015, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης έχει συστήσει μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα» («Marathon Foundation»), η λειτουργία της οποίας χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα από δύο χαρακτηριστικά:
1) Την πλήρη μυστικοπάθεια του Δημάρχου για τη λειτουργία της και την άρνηση ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα για θέματα που την αφορούν.  
2) Την ελλιπή αρχική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δραστηριότητες της εταιρίας, δια στόματος Ηλία Ψινάκη μέσα από τις επίσημες -και καταγεγραμμένες στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ.- απαντήσεις του σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων.
  

Τι είναι το Marathon Foundation; 

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Ηλία Ψινάκη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δεκέμβριο του 2015 (όταν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης είχε αποκαλύψει στοιχεία για τη σύσταση της εταιρίας - ιδρυτικά μέλη, έδρα κ.λπ.) το Marathon Foundation συστήθηκε για να παρέχει υποστήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου μας.  
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, μάλιστα, είχε υπογραμμίσει ενώπιον του Σώματος, ότι η συγκεκριμένη εταιρία θα συγκέντρωνε δωρεές από ιδιώτες σε είδη (τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.) προκειμένου να τα διανέμει σε μέλη της κοινωνίας μας που τα έχουν ανάγκη.  
Σύμφωνα μάλιστα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Ψινάκη (απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων κατά πόσο η σύσταση της συγκεκριμένης εταιρίας σχετιζόταν με το κλείσιμο της Μαραθών Επενδυτικής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Μαραθώνος - ΜΕΔΗΜ) το Marathon Foundation δεν θα εισέπραττε χρήματα παρά μόνο είδη κοινωφελούς υπόστασης.  
Από τον Δεκέμβριο του 2015 και για τους 14 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τότε, αφενός ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνείται να προχωρήσει στην παραμικρή ενημέρωση, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις δράσεις της εταιρίας που έχει συστήσει και αφετέρου αποδεικνύεται ότι η δράση του Marathon Foundation δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που ο ίδιος είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πλέον αποδεικνύεται στην πράξη ότι:  
1) Η εταιρία Marathon Foundation εισπράττει σημαντικά χρηματικά ποσά από δωρεές ιδιωτών. Το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε πλέον και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα με επίσημη τοποθέτησή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ερώτηση, μάλιστα, δημοτικών συμβούλων γιατί δεν προσφέρονται οι συγκεκριμένες χρηματικές δωρεές απ’ ευθείας στο Δήμο Μαραθώνα, αλλά στο Marathon Foundation, η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: «Γιατί όλα αυτά τα χρήματα προέρχονται από φίλους μου, που τα εμπιστεύονται σε μένα και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη να τα δώσουν στο Δήμο του Μαραθώνα».   
2) Η εταιρία Marathon Foundation διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Ηλία Ψινάκη στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, το Marathon Foundation έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες και περιουσιακά στοιχεία από δωρεές ιδιωτών, όπως ένα ασθενοφόρο, δύο ημιφορτηγά (βαν) και ένα μηχανάκι. Όλα αυτά, για να καλύπτουν -όπως υποστηρίζει στις ενημερώσεις του- τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα. Και εδώ προκύπτει εύλογα το ερώτημα: «Γιατί τα συγκεκριμένα οχήματα δωρίζονται στο Marathon Foundation και όχι απ’ ευθείας στον Δήμο Μαραθώνα;». Και εδώ η απάντηση ήρθε με επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Μαραθώνα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτηση για το ασθενοφόρο που απέκτησε η εταιρία του: «Γιατί κρίνω ότι μπορεί να φυλάσσονται καλύτερα από μένα, απ’ ότι από το Δήμο».  
Απ’ όλα τα παραπάνω (και φυσικά από τις τοποθετήσεις του Ηλία Ψινάκη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου) προκύπτει το ακόλουθο εύλογο συμπέρασμα: Το Marathon Foundation είναι μια εταιρία που εισπράττει οικονομικές και υλικές δωρεές αντί του Δήμου Μαραθώνα, επειδή οι «φίλοι του Ηλία Ψινάκη» έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να προσφέρουν τα χρήματά (ή τα υλικά αγαθά τους) σε μια εταιρία που συμμετέχουν συγγενείς και φιλικά προς το Δήμαρχο πρόσωπα, από το να τα προσφέρουν στη δημοτική αρχή της οποίας προΐσταται επίσης ο Ηλίας Ψινάκης. Και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του Marathon Foundation και ο Δήμαρχος Μαραθώνα τυγχάνει αυτή τη στιγμή να είναι το ίδιο πρόσωπο, προφανώς εμπιστεύονται περισσότερο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Marathon Foundation, από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της δημοτικής αρχής του Μαραθώνα.
  

Πόσο… ανεξάρτητα λειτουργούν ο Δήμος Μαραθώνα και το Marathon Foundation;  

Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε μία εταιρία που λειτουργεί ανεξάρτητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα και της οποίας ο πρόεδρος «τυγχάνει» να είναι και Δήμαρχος της πόλης μας.  
Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ίδιος δεν επιθυμεί να «δίνει λογαριασμό» στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία της εταιρίας του, θα περίμενε κανείς να μην ταυτίζει καθόλου τις δράσεις της, με αυτές του Δήμου Μαραθώνος.  
Στην πράξη, όμως, κάνει το ακριβώς αντίθετο. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο Μαραθώνα και ουδείς μπορεί να τον υποχρεώσει να παρουσιάζει ενημερωτικά στοιχεία για τη λειτουργία της («αν θέλετε μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΣΔΟΕ και να την ελέγξετε», ήταν η καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου φράση που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη συνεδρίαση) στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όχι μόνο ταυτίζει την ύπαρξη του Marathon Foundation με το Δήμο Μαραθώνα, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διοίκησης της δημοτικής αρχής που προΐσταται.  Όλα αυτά σε μια πρωτοφανή προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, αλλά και προσώπων που συναναστρέφονται τόσο με το Δήμο Μαραθώνα, όσο και με το Marathon Foundation.

Ποιος δίνει τα παράσημα του Μαραθώνα; Ο Δήμος Μαραθώνα ή το… Marathon Foundation;  

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Μαραθώνα, ασκεί την… επικοινωνιακή του πολιτική μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  
Σε δεκάδες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο -που αφορούν αποκλειστικά δραστηριότητες του Δήμου Μαραθώνα- το tag που χρησιμοποιεί ο Ηλίας Ψινάκης είναι αυτό του Marathon Foundation.  
Το γεγονός όμως που προκαλεί τεράστιες απορίες, είναι η άμεση εμπλοκή του Marathon Foundation με τα παράσημα της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» (μιας διαδικασίας που τελεί υπό την ομπρέλα και τη δικαιοδοσία του Δήμου Μαραθώνος και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία που έχει συστήσει ο κ. Ψινάκης). Κι όμως…  
Σε όλες, μα όλες τις δημοσιεύσεις που έχει αναρτήσει ο Δήμαρχος Μαραθώνα, και στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος να παραδίδει κάποιο παράσημο, το tag που συνοδεύει τα κείμενά του είναι αυτό του Marathon Foundation.  
Αν αναζητήσει, μάλιστα, κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνος (marathon.gr) να πληροφορηθεί ποιοι άνθρωποι έχουν παρασημοφορηθεί από το Δήμο Μαραθώνος, ή ποιοι επώνυμοι αποτελούν μέλη της «Λεγεώνας του Μαραθώνα», ή πρεσβευτές της πόλης μας, δεν θα μπορέσει να πάρει την παραμικρή απάντηση, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην ιστοσελίδα.  
Αν, αντίθετα, επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα του Marathon Foundation (marathonfoundation.org) θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι οι άνθρωποι που έχουν παρασημοφορηθεί από το Δήμαρχο Μαραθώνα (για λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνα) εμφανίζονται ως… ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ της εταιρίας!

Η ευθύνη του δημοτικών συμβούλων μπροστά στον κίνδυνο σύγχυσης μεταξύ Δήμου Μαραθώνος και Marathon Foundation

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί ο ρόλος που πρέπει να διατελέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου.
Ας εξετάσουμε, αρχικά, νομικά πιθανούς κινδύνους που μπορούν να προκύψουν για τα συμφέροντα και τη λειτουργία του Δήμου μας από την ονομασία «Ίδρυμα Μαραθώνα».
«Από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 4 παρ. 1 εδ. α`, β` και γ`, 18 παρ. 1 και 26 του Ν 2239/1994 «περί σημάτων», συνάγονται τα εξής:
α) Σήμα θεωρείται κάθε σημείο, επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων,
β) Με την καταχώρηση του σήματος, η οποία γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζουν τα άρθρα 6 επ. του ίδιου νόμου, παρέχεται στον καταθέτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσεως του σήματος στα προϊόντα ή εμπορεύματα, για την διάκριση των οποίων αυτό προορίζεται, και συγκεκριμένα παρέχεται σε αυτόν το δικαίωμα, να επιθέτει το σήμα στα προϊόντα, ή εμπορεύματα, τα οποία προορίζεται να διακρίνει, να χαρακτηρίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να επιθέτει αυτό στα περικαλύμματα και στις συσκευασίες των εμπορευμάτων, στο χαρτί αλληλογραφίας, στα τιμολόγια, στους τιμοκαταλόγους, στις αγγελίες στις κάθε είδους διαφημίσεις, ως και σε άλλο έντυπο υλικό και να το χρησιμοποιεί σε ηλεκτρονικά, ή οπτικοακουστικά μέσα, ενώ όποιος χρησιμοποιεί ή παραποιεί ή απομιμείται σήμα, που ανήκει σε άλλο, για διάκριση όμοιων ή παρόμοιων προϊόντων ή εμπορευμάτων, μπορεί να εναχθεί για παράλειψη ή αποζημίωση ή και για τα δύο. Δεδομένου του απολύτου χαρακτήρα του δικαιώματος, κάθε προσβολή είναι κατ` αρχήν παράνομη, διότι περιέχει εναντίωση στην αποκλειστική εξουσία που παρέχει το δικαίωμα στο δικαιούχο, ώστε δεν ερευνάται περαιτέρω η τυχόν ύπαρξη πταίσματος του τρίτου,
γ) Παραποίηση του σήματος συνιστά η ακριβής ή κατά τα κύρια αυτού μέρη αντιγραφή ή αναπαράστασή του, ενώ απομίμηση αποτελεί η ιδιαίτερη προσέγγιση προς το ξένο σήμα, η οποία, όμως, λόγω οπτικής ή και ηχητικής εντυπώσεως, που προκαλεί η όλη παράσταση, και ανεξάρτητα από τις επί μέρους ομοιότητες και διαφορές των δύο σημάτων, είναι δυνατόν να προκαλέσει για το κοινό, με λήψη υπόψη, ως μέτρου, του άπειρου μέσου ατόμου και όχι του εξειδικευμένου χρήστη, σύγχυση υπό την έννοια θεωρήσεως, εκ πλάνης, του προϊόντος, στο οποίο χρησιμοποιείται, ως προερχομένου από την επιχείρηση του δικαιούχου του σήματος ή από επιχείρηση διάφορη μεν, σχετιζόμενη όμως οργανικώς, προς την επιχείρηση του δικαιούχου, κατά την παραγωγή ή τη διάθεση του προϊόντος.
Από τις ως άνω διατάξεις γίνεται φανερό, ότι με αυτές σκοπείται η προστασία του  κοινού από τον κίνδυνο σύγχυσης περί της προελεύσεως προϊόντων ή υπηρεσιών ομοίων ή συναφών με εκείνες για τις οποίες έχει καταχωρηθεί το σήμα αλλά συγχρόνως και του δικαιούχου του σήματος από τον κίνδυνο της εκμετάλλευσης της φήμης του και υπονόμευσης της διακριτικής και διαφημιστικής δύναμης του ονόματος, με το οποίο κυκλοφορεί το προϊόν στην αγορά, ακόμη και όταν πρόκειται για προϊόντα ή υπηρεσίες διαφορετικές.
Στην περίπτωση του «Marathon Foundation» δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για παραποίηση κάποιου σήματος του Δήμου Μαραθώνος. Ωστόσο, βάσει τον παραπάνω νομικών διατάξεων, προκύπτουν τα ακόλουθα εύλογα συμπεράσματα:
1. Ο Δήμαρχος Μαραθώνος είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, το οποίο ωστόσο δεν ανήκει στον Δήμο αλλά είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
2. Ο Δήμαρχος Μαραθώνος προβάλλει συντεταγμένα το ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (MARATHON FOUNDATION) και επιχειρεί και λαμβάνει δωρεές από τρίτους, οι οποίες όμως κατευθύνονται στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, δηλ. στην δική του εταιρεία και όχι στον Δήμο.
Η διπλή και ταυτόχρονη ιδιότητα του Δημάρχου Μαραθώνος με αυτή του Προέδρου του Ιδρύματος Μαραθώνα, σε συνδυασμό με την ονομασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής του εταιρείας (ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ) ευλόγως δημιουργεί σε κάθε επίδοξο δωρητή την εντύπωση ότι το «Marathon Foundation» ανήκει στον Δήμο Μαραθώνος. Ευλόγως δηλαδή, κάθε επίδοξος δωρητής εκλαμβάνει ως αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος Μαραθώνος, προβάλλοντας το Ίδρυμα Μαραθώνα και ζητώντας χρήματα ή άλλα υλικά να δωρηθούν σε αυτό, τα δωρίζει στον Δήμο Μαραθώνος.
Αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος σύγχυσης, όπως περιγράφεται στον Νόμο για τα εμπορικά σήματα.
Ο συναλλασσόμενος δωρητής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για την ταυτότητα του Ιδρύματος Μαραθώνα, ούτε καν έχει λόγο και αφορμή να υποψιάζεται ότι η δωρεά του δεν θα καταλήξει στα Ταμεία του Δήμου, αλλά στο Ταμείο της επιχείρησης του Δημάρχου, καθώς δικαιολογημένα πιστεύει ότι ο Δήμαρχος Μαραθώνος εκπροσωπεί το Ίδρυμα του Δήμου Μαραθώνος, κάτι ωστόσο που δεν είναι αληθές.
Τούτο έχει ως συνέπεια, ο Δήμος μας να έχει τυχόν απωλέσει της δυνατότητας απολαβής δωρεών (χρηματικών ή άλλων) οι οποίες κατά την εικαζόμενη βούληση των δωρητών θα κατέληγαν στα Ταμεία του, ωστόσο έχουν πάει σε ιδιωτικό Ταμείο. Και βέβαια, όσο η σύγχυση αυτή εκκρεμεί και εξακολουθεί να υπάρχει, ο Δήμος μας θα κινδυνεύει να χάνει συνεχώς δωρεές που θα τις εισπράττει μόνον η προσωπική εταιρεία του Δημάρχου.
Η εν γνώσει μας συνέχιση της κατάστασης αυτής, πέραν της ενδεχόμενης ζημίας και απώλειας ωφελημάτων για τον Δήμο μας, δημιουργεί για όλους εμάς και έναν επιπρόσθετο βάσιμο κίνδυνο: Nα βρεθούμε όλοι μας απολογούμενοι κάποια στιγμή ενώπιον των ποινικών αρχών για συγκάλυψη του θέματος και συνενοχή στις απώλειες του Δήμου μας. Και τούτο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για όλους μας.

Η απόλυτη απαξίωση του Δήμου Μαραθώνος μέσω του Marathon Foundation

Όπως γίνεται αντιληπτό απ’ όλα τα παραπάνω, το Marathon Foundation λειτουργεί στα χέρια του Ηλία Ψινάκη ως ένα πρόσθετο εργαλείο απαξίωσης της λειτουργίας της δημοτικής αρχής που προΐσταται και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε κανένα απολύτως νομικό δικαίωμα να επέμβουμε στη λειτουργία μιας εταιρίας, την οποία επανειλημμένα ο Δήμαρχος έχει αποκαλέσει ενώπιον μας «προσωπική του υπόθεση».
Οφείλουμε, όμως, να δώσουμε ένα τέλος στην… κατά το δοκούν ταύτιση του Marathon Foundation με τον Δήμο Μαραθώνα, ανάλογα με το πώς ο Ηλίας Ψινάκης κρίνει ότι εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον.
Για το λόγο αυτό, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα να λάβει την ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καλεί το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη να αφαιρέσει την ονομασία «Μαραθώνας» και «Marathon» από την επωνυμία της εταιρίας με τον τίτλο «Ίδρυμα Μαραθώνα - Marathon Foundation», τηρώντας και τη δημόσια δέσμευσή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου (δέσμευση που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ.).
2) Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καλεί το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη να δημοσιοποιήσει προς ενημέρωση των δημοτών της πόλης μας τα πλήρη στοιχεία για τις οικονομικές δωρεές και τα περιουσιακά στοιχεία  που έχει αποκτήσει το Ίδρυμα Μαραθώνα - Marathon Foundation από την πρώτη μέρα έναρξης λειτουργίας της εταιρίας.
3) Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κ. Αλέξανδρο Αστρινάκη να αποστείλει σε επίσημο έγγραφο του Δήμου Μαραθώνος επιστολή προς όλους τους εγχώριους Δημόσιους Οργανισμούς (υπουργεία, Περιφέρεια κ.λ.π.), όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς επίσης και όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία ξένων χωρών στην Ελλάδα, με την οποία θα κοινοποιείται η παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα. Επιπλέον εξουσιοδοτεί τον κ. Αστρινάκη να κοινοποιήσει την παρούσα απόφαση στα πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στον τοπικό Τύπο.  

Το κείμενο της επιστολής - απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι,   
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα - Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα.  
Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψινάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.  
Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψινάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας που στα οποία κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα.  
Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψινάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το «Marathon Foundation», παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα.  
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο «Marathon Foundation», ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψινάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα.
Οποιοσδήποτε συσχετισμός του «Marathon Foundation» με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.

Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Μαραθώνος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.