Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δ.Βίτσας: «Το πρώτο ελληνικό stealth μαχητικό F-35 θα προσγειωθεί το 2020 σε αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας"

ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ  
Ο αναπληρωτής υπουργός Eθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας έδωσε χρονοδιάγραμμα απόκτησης των stealth υπερ-μαχητικών  F-35 από την Πολεμική Αεροπορία αποκαλύπτοντας αυτό που δημοσιοποιεί σήμερα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα ότι το 2020 το πρώτο F-35 βαμμένο με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα προσγειωθεί στην Ελλάδα, μάλλον στην βάση του Αράξου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο κ. Βίτσας είπε συγκεκριμένα:
"Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Εκτιμούμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουμε στην δύναμη της ΠΑ το πρώτο μαχητικό.
Η προμήθεια Θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου και δεν μπαίνουμε σε λογική κούρσας εξοπλισμών με την Τουρκία αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο. Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, πιθανόν και από άλλες απειλές, πέρα από τις εκφρασμένες"!
Το εννοεί άραγε ο υπουργός; Συνεργάτες του με τους οποίους επικοινώνησε το pronews.gr είπαν "Δεν βλέπετε τι γίνεται στα βόρεια σύνορα της χώρας; Οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί οι Σέρβοι βρίσκονται σε πολεμικό πυρετό. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει η ασφαλής νησίδα και εν ανάγκη η ειρηνοποιός δύναμη. Βέβαια η κύρια απειλή είναι η Τουρκία. Θα ήταν τρέλα και εθνική ανευθυνότητα να εγκαταλείψουμε  την ασφάλεια της χώρας. Η Ελλάδα θα πρέπει να ζει και μετά τα Μνημόνια και να μην είναι ακρωτηριασμένη"
Φαίνεται ότι η αεροπορική βάση της 116 ΠΜ του Αράξου θα αποτελέσει την "φωλιά" των F-35.
Και είναι λογικό αυτό καθώς είναι η πλέον σύγχρονη αεροπορική βάση της ΠΑ, καθώς εκσυγχρονίστηκε πλήρως σημαντικό τμήμα της, μεταξύ 2006 και 2009 για να υποδεχθεί τα 30 καινούρια F-16 Adv. και τα όπλα τους, από την ίδια κατασκευάστρια εταιρεία των F-35, την Lockheed Martin.
Είναι μια μεγάλη βάση (η μεγαλύτερη βάση μαχητικών κρούσης της ΠΑ, αφού φιλοξενούσε κάποτε μέχρι και 105 Α-7Η/Ε/D μαχητικά της ΠΑ) και ο εσκυγχρονισμός της θα επεκταθεί και στο τμήμα των σέλτερς που θα υποδεχθούν τα F-35, τα οποία φυσικά θέλουν "αποστειρωμένες" συνθήκες στέγασης.

---- Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.