Και ενώ την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου παίχτηκε για πολλοστή φορά η κακοσκηνοθετημένη παράσταση της κομματικής κόντρας για τη διαφθορά δύο μέρες μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του ηχηρότατο μήνυμα!

Μπορεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ξιφούλκησαν για το θεαθήναι κατά την “ώρα του πρωθυπουργού” διαρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για το ποια από τις δύο υπήρξε πιο διεφθαρμένη, αλλά ουδέποτε κατάφεραν έστω κατά τι να πείσουν τον λαό.
Εκείνον τον χιλιοπροδομένο από τους πολιτικούς λαό που αναζητά την αλήθεια και τον ακηδεμόνευτο από συμφέροντα λόγο μονάχα στην Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος χθες το απόγευμα κατά την συνάντηση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Αρχιεπισκοπής στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος παρουσία 1500 ατόμων, κληρικών και λαϊκών δεν δίστασε να βγάλει το…φραγγέλιο για όσους έβαλαν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι και βόλεψαν υμετέρους ή βολεύτηκαν οι ίδιοι!
«Αγνοούν οι περισσότεροι που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, δηλαδή στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ότι η θέση που κατέχουν δεν τους δόθηκε για να αποσπάσουν οφέλη για τους δικούς τους, αλλά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του συνόλου. Πάντοτε, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις και στην Εκκλησία αυτό επιβεβαιώνεται. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και είναι γύρω μας και είναι «το αλάτι της γης». Όλοι, εξάλλου, κρινόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και αφού εξήρε το έργο των εθελοντών της Αρχιεπισκοπής που στηρίζουν καθημερινά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, όπως είναι τα συσσίτια, έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα:
«Ο ελληνικός λαός έχει δύναμη και κουράγιο και θα ξεπεράσει την δυσκολία της κρίσης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντα όμως με νόημα πως «μένει, όμως, το δυσκολότερο, η παρακμή, που είναι παντού, στο Κράτος, στην Εκκλησία, στην Κοινωνία, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα».
Ιδιαίτερη σημασία έχει πως από την παρηκμασμένη κοινωνία δεν εξαίρεσε ούτε κομμάτι της Εκκλησίας. Την στιγμή που οι κάθε λογής πολιτικοί εμφανίζονται σαν Μεσσίες που θα μας σώσουν από τους προηγούμενους….σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε την αυτοκριτική της Εκκλησίας αναγνωρίζοντας τα κακώς κείμενα που επικρατούν ακόμη και σήμερα εντός του εκκλησιαστικού χώρου.
Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνιας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, οι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος, Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο κ. Γιώργος Αγουρίδης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ειδικού Σκοπού Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κέντρου Πολιτισμού.