Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ήταν το Ίδρυμα Μαραθώνα το σημαντικότερο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης;


psinakis«Απόφαση που αμφιβάλλουμε αν υπάρχει όμοιά της στα χρονικά
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «απόφαση κόλαφος», «απόφαση καταπέλτης» είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ για να περιγράψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα για το ίδρυμα Marathon Foundation του Ηλία Ψηνάκη.
Η εισήγηση του θέματος που έφερε τον τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathonfoundation του Ηλία Ψηνάκη» ψηφίστηκε με 33-0 από το δημοτικό συμβούλιο ενώ το κείμενο της επιστολής που κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προς όλα τα ΜΜΕ είναι το εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα – Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα. Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψηνάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψηνάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στο οποίο κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψηνάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το “Marathon Foundation”, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο “Marathon Foundation”, ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψηνάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα. Οποιοσδήποτε συσχετισμός του “Marathon Foundation” με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.   Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.
Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα».
Τελικά το Marathon Foundation ήταν το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο; Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Το θέμα με τίτλο «Περί επαναλειτουργίας κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου» ήρθε με εισηγητή του Αλέξανδρο Σόμογλου, ψηφίστηκε ομόφωνα και πλέον το κλειστό της αφετηρίας γυρνά εκεί που πραγματικά ανήκει, στην νεολαία του Μαραθώνα. Το δημοτικό συμβούλιο, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη αίθουσα θα παραμείνει στον χώρο, όπου και θα συνεδριάζει όποτε χρειάζεται.
Τέλος η απόλυτη παράνοια από το Ηλία Ψηνάκη ήρθε όταν παρουσιάστηκε το θέμα «Περί αποδοχής ή μη της παραίτησης του Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού –Πολιτισμού του Δήμου (Κ.Ε.Δ.ΜΑ) και ορισμός νέου Προέδρου» με ειδικό αγορητή τον ίδιο τον δήμαρχο. Είναι γνωστό ότι ο πολύ επιτυχημένος πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ. Γιώργος Νησιώτης, ωθήθηκε στην παραίτηση από τον Ηλία Ψηνάκη. Μετά όμως την γενική κατακραυγή αλλά και την σφαλιάρα με το Ίδρυμα ο δήμαρχος ‘’γύρισε τα μπιφτέκια’’ και το θέμα πήγε άπατο με τον κ. Νησιώτη να βγαίνει απόλυτα δικαιωμένος.
Η κατάσταση στο δήμο Μαραθώνα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα αφού ο Ηλίας Ψηνάκης στις τελευταίες συνεδριάσεις είχε επαναλάβει αρκετές φορές την φράση: ‘’Είμαι σίγουρος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η σύσταση του δημοτικού συμβουλίου θα αλλάξει’’.
Μήπως ήρθε η ώρα απλά να αλλάξει ο Δήμαρχος;

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.