Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καθηγητής απαντά για τα συνεχόμενα τζακ – ποτ του Τζόκερ

img_3245ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 13 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΖΑΚ ΠΟΤ;

Ο καθηγητής Γεώργιος Παπαχρήστου δίνει την απάντηση: Θέλετε να κερδίσετε; Μην πάτε με την ιστορικότητα!

Κοσμοσυρροή αναμένεται και σήμερα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, για την κατάθεση δελτίων καθώς στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ μετά από 13 συνεχόμενα τζακ-ποτ οι νικητές στην πρώτη κατηγορία διεκδικούν περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα δελτία θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 9.30 το βράδυ.

Στην κλήρωση της περασμένης Κυριακής, συμπληρώθηκαν πάνω από 13 εκατομμύρια στήλες. Πάντως, η πιθανότητα σε ένα απλό δελτίο να επιλεγούν σωστά οι 5+1 τυχεροί αριθμοί είναι μία στα 24 εκατομμύρια.

Ένα νέο τζακ-ποτ δεν αποκλείεται καθώς δεν συμπληρώνονται όλες οι πιθανές στήλες αφού οι “παίκτες” σε πολλές περιπτώσεις επιλέγουν αριθμούς σχετικούς με ημερομηνίες γιορτών, γενεθλίων, επετείων κλπ με αποτέλεσμα ορισμένοι συνδυασμοί να μην καλύπτονται.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή Breakfast ο Καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Παπαχρήστου, τόνισε ότι στο κοινό επικρατούν ψευδαισθήσεις ως προς την τυχαιότητα εμφάνισης των τυχερών αριθμών.

Χαρακτήρισε λανθασμένη την αντίληψη, ότι η ανάλυση της ιστορίας των κληρώσεων μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς με μεγαλύτερη πιθανότητα κλήρωσης. “Ο κόσμος θα παίξει αριθμούς ή που βγαίνουν πολύ συχνά ή που έχουν καιρό να βγουν, άρα κάποιοι αριθμοί θα επιλεγούν από πολλούς”, τόνισε ο κ. Παπαχρήστου.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όλοι οι αριθμοί και οι συνδυασμοί αριθμών έχουν κάθε φορά την ίδια πιθανότητα κλήρωσης κι έτσι είναι προτιμότερο οι “παίκτες” να επιλέγουν εντελώς τυχαίους αριθμούς. Μάλιστα κάποιος μπορεί να πετύχει υψηλότερα κέρδη επιλέγοντας “αντι-δημοφιλείς” αριθμούς.

Πάντως, το συμπέρασμα είναι πως ούτε τα μαθηματικά μπορούν να τα βάλουν με την “θεά τύχη”.

Newsroom Αθήνα 9.84

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.