Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

"Οχι στις πολιτικές της λιτότητας": Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν σήμερα σε γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία τους εργαζόμενους για να αντιταχθούν στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης ..

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Αρεως, στις 11.00 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι δομές Υγείας και Πρόνοιας, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία και στελέχωση των δημόσιων δομών. 

Προσυγκεντρώσεις σωματείων και οργανώσεων θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, από το πρωί στις 9.30:

• Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών.

• Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών – Τεχνιτών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Κεντρικού τομέα Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας από την περιοχή των Μεσογείων. Ο σύλλογος επαγγελματιών Α’ Αθήνας και τα κλαδικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

• Συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ

• Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας και Βόρειου Τομέα Αθήνας

• Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Νότιου τομέα της Αθήνας.

Στο μήνυμά της για την ημέρα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που καλεί τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup να μην επιβάλουν άλλες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Συναλλαγές με το κοινό δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις τράπεζες καθώς τόσο η ΟΤΟΕ όσο και ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) συμμετέχουν στην απεργία.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν και τα σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται σήμερα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.  

Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511

Oι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.  

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.  

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας, με τη νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο) να λειτουργεί κανονικά, όπως και τα ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Συνεχίζεται επίσης μέχρι το πρωί της Πέμπτης η απεργία στα καράβια που παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.   

Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική απεργία σήμερα, στις 10:30 π.μ., στην Ομόνοια». Η προσυγκέντρωση, όπως γνωστοποίησε, θα γίνει στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.