Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Πρόγνωση καιρού

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 15-12-2016


Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 20116 αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, σε όλη τη χώρα. Βροχές και λίγοι όμβροι αναμένονται αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, σταδιακά όμως και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στο Αιγαίο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά των προαναφερθεισών περιοχών. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά, έως και νωρίς το πρωί αλλά και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 13 βαθμούς, στην κεντρική από -2 έως 13, στη νότια από 0 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 16.
ΟΙ άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις υπάρχει προς το βράδυ. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα για χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά του νομού. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένονται στα ορεινά του νομού έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις υπάρχει προς το βράδυ. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα για χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά του νομού. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένονται στα ορεινά του νομού, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και κατά περιόδους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.