Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΩ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ, Ο ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 (ΦΩΤΟ: )Παρών στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο δημοτικός σύμβουλος του Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, κοντά στους συνδημότες του που διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού και τη χρήση για την οποία ετοιμάζεται απ’ τη πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς κανείς να ξέρει επακριβώς τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Σε αντίθεση με το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη που έλαμψε για άλλη μια φορά διά της απουσίας του, κατά τη προσφιλή συνήθειά του να μη βρίσκεται ποτέ δίπλα στα αιτήματα των πολιτών του δήμου που διοικεί.
Μάλιστα στα τοπικά πηγαδάκια οι ψίθυροι περί εγκατάληψης οποιασδήποτε αντίστασης κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ολοένα και δυναμώνουν, με κερασάκι στη τούρτα των αμφιβολιών για την πορεία Ψηνάκη στο εν λόγω θέμα, η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του προκατόχου του δημάρχου Ιορδάνη Λουίζου και των στενών συνεργατών του, ως αντιστάθμισμα στην όποια πικρία υπάρχει για τη στάση του.
Το λυπηρό είναι ότι η αντίσταση για τη μη λειτουργία ενός ήδη έτοιμου έργου, όπως ο ΧΥΤ Γραμματικού, δε φαίνεται να καρποφορεί. Το ζητούμενο είναι τι προγραμματίζεται να δεχτεί αυτός ο χώρος, που αποτελεί μια τρύπα στο βουνό, που το βέβαιο είναι ότι δε πρόκειται να κλείσει έτσι απλά.
Ακόμα κι οι θέσεις του Σταύρου Ιατρού εκπρόσωπου των Δήμων της Αττικής στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής,  πρώην δήμαρχου Κερατέας επί θητείας του οποίου εξελίχτηκαν οι αιματηρές συγκρούσεις κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στη περιοχή που τελεσφόρησαν, δεν κρίνονται ικανοποιητικές, καθώς κανείς δε θέλει να δεχτεί πράγματα που ταλαιπωρούν (ΧΥΤΑ Φυλής) ή θα ταλαιπωρήσουν (ΧΥΤ Γραμματικού) τη περιοχή τους.
Πάντως ο κ. Λιβαθινός συζήτησε σοβαρά τόσο με τον κ. Ιατρού, όσο και με τους άλλους δημάρχους όμορων δήμων με το Μαραθώνα το πρόβλημα που έχει ενσκήψει, υπογραμμίζοντας ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα σταθεί κοντά στα αιτήματα των συμπολιτών του.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.