Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΔΙΑ - Δ.Κ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Μετά από δύο και πλέον χρόνια πλήρους απραξίας στο θέμα, τόσο από τον δήμαρχο όσο και από την τοπική κοινότητα, έκπληκτοι διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωση της προέδρου σε σελίδα του Facebook.
Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση μπορούμε να τα εκλάβουμε μόνο σαν δικαιολογία στην αδυναμία τους να προασπίσουν τα λογικά και δίκαια αιτήματα των δημοτών του Βαρνάβα. (σχολιασμός ανακοίνωσης σε επόμενο άρθρο).


Περισσότερα για τα διόδια και τις υπογραφές διαμαρτυρίας των κατοίκων ΒΑΡΝΑΒΑ από το 2014 ΕΔΩ
 ------------
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με αφορμή ένα δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνέντευξη του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Κυρίου Σπίρτζη σε σχέση με τα διόδια σας αναφέρω τα παρακάτω .
Η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα τόσο μέσω του Δημάρχου αλλά και της Κοινοτάρχη , από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης της νέας Δημοτικής αρχής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον εκάστοτε Υπουργό Μεταφορών για το θέμα των διοδίων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα , μια και οι όροι στις συμβάσεις των αναδόχων εταιρειών δεν είχαν προβλέψει καθόλου την περιοχή μας ως όμορη των διοδίων , όπως είναι ο Ωρωπός . Η εταιρεία της «Νέας Οδού» δε, ήταν και είναι αδιάλλακτη και «πατάει» στους όρους της σύμβασής της.
Από τις αρχές του καλοκαιριού φέτος , έχει προκύψει ένα επιπλέον θέμα, το πρόβλημα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων στους παραδρόμους της Εθνικής Οδού όπου εκεί δεν εξαιρούνταν οι κάτοικοι του Βαρνάβα μια και τυπικά ανήκουν στο Δήμο Μαραθώνα ο οποίος δεν είναι όμορος της ΕΟΑΛ.
Φυσικά αντιδράσαμε άμεσα και με γραπτό αίτημα στον Υπουργό, το οποίο στάλθηκε από το γραφείο Δημάρχου. (Υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς όλη αυτή την πορεία αλληλογραφίας και προσωπικής επικοινωνίας , προκειμένου να λυθεί το θέμα) .
Επικοινωνώντας προσωπικά πριν μια ώρα με το γραφείο του Υπουργού Κου Σπίρτζη, με διαβεβαίωσαν ότι εκδόθηκε και θα δημοσιευτεί σύντομα η Υπουργική Απόφαση που θα τροποποιεί την αρχική (ΦΕΚ 2481 11/08/2016) και περιέχει τις εξαιρέσεις για τους παράδρομους , στις οποίες εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνεται και ο Βαρνάβας . Άρα το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων στους παράδρομους της ΕΟΑΛ έχει λυθεί. Φαντάζομαι ότι μόλις το δούμε αυτό και γραμμένο , θα μπορούμε να ζητήσουμε τουλάχιστον το τιμολόγιο του Ωρωπού και στο θέμα των διοδίων . Όσο για τα της συνεντεύξεως , που αναφέρεται σε πλήρη απαλλαγή διοδίων ,αυτό που με ενημέρωσαν είναι ότι θα βγει απόφαση για το Οδικό Δίκτυο γενικότερα, της οποίας το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα γνωστό .
Παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα σας ενημερώσουμε.
Η Πρόεδρος
Ασημακοπούλου Χαραλαμπία

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε ακόμα:

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Αδιάφοροι και ανύπαρκτοι αδυνατούν να καταλάβουν πως ο κόσμος τους πήρε χαμπαρι και όλοι γελούν μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.