Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

«Εδεσε» η ρωσική αρμάδα στην Κρήτη - Σε συνεργασία με Ελλάδα άσκηση των Ρώσων στο Καστελόριζο κόντρα στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ (βίντεο)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ DE FACTO ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ FIR  
Ο μεγαλύτερος και ίσως ο ισχυρότερος πολεμικός στόλος που έχει δει από την εποχή του "Ψυχρού Πολέμου" η Κρήτη (ισχυρότερος λόγω της παρουσίας του πλέον βαριά σε υπηρεσία σήμερα οπλισμένου καταδρομικού "Μέγας Πέτρος" που "κάνει την διαφορά" σε σχέση με τις Μοίρες του αμερικανικού Στόλου που προσέγγιζαν κάποτε το νησί) έχει ρίξει άγκυρα μόλις 8,5 μίλια από το ανατολικό άκρο του νησιού στο ρωσικό αγκυροβόλιο του Ζάκρου!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την στάση του ρωσικού Στόλου (πρόκειται για ένα από τα τρία αγκυροβόλια που διαθέτει ο ρωσικός Στόλος κοντά σε ελληνκά νησιά. το άλλο είναι στη Λήμνο και το τρίτο στην Αστυπάλαια) και έδωσε την άδεια για εκτέλεση άσκησης από τους Ρώσους νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
Γύρω από τον ρωσικό Στόλο έχει δηιουργηθεί ένα "δακτυλίδι ασφαλείας" τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Ελληνες, προκειμένου να μην προσεγγιστεί από "ανεπιθύμητους" ο στόλος.
Ηδη το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ στην Ζήρο παρακολουθεί στενά όλη την εναέρια κίνηση στην περιοχή, ενώ τα ρωσικά υποβρύχια περιπολούν γύρω από τα πλοία
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε ανταπόδοση της "φιλοξενίας" το ρωσικό Battle Group, θα εκτελέσει στις 9 Νοεμβρίου μεγάλη αεροναυτική άσκηση νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ. Τ
Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή που αμφισβητείται από την Τουρκία η ελληνική κυριαρχία ή ή ελληνικύχιαή αρμοδιότητα "αστυνόμευσής" της που της έχει δώσει  ICAO, η Ρωσία παραδέχεται ότι όλα τα παραπάνω είναι ελληνικά και ζήτησε άδεια από την Αθήνα για να εκτελέσει την άσκηση, άδεια, η οποία φυσικά παρασχέθηκε άμεσα.
Στη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε προειδοποιούν τους πάντες (και κυρίως τα τουρκικά πλοία και ελικόπτερα) να μην πλησιάσουν στην περιοχή, η οποία μάλιστα είχε δεσμευθεί σε ένα μέρος της από την Αγκυρα για ασκήσεις.
Ετσι, το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνετσόφ" το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσης Kirov, το «Μέγας Πέτρος», δυο υποβρύχια Akula ΙΙ ένα υποβρύχιο Improved Kilo, το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy Ι και το «Vice Admiral Kulakov» και συνοδευτικά σκάφη (πετρελαιοφόρα και επισκευών), θα ξεδιπλώσουν ένα μικρό μέρος από τα τεράστια επιχειρησιακή ισχύ τους.
Και μία μικρή "λεπτομέρεια" που δεν έχει γίνει αντιληπτή: Τα πυρηνικά όπλα που μεταφέρουν το αεροπλανοφόρο, το καταδρομικό και τα υποβρύχια, αρκούν για να εξαϋλώσουν μία χώρα επιπέδου Γαλλίας...
Τα δύο πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια τύπου Project 971 ή Shchuka-B, Akula ΙΙ σε συνδυασμό με το υποβρύχιο κλάσης Kilo και σε συνδυασμό με τους πυραύλους cruise Kalibr θεωρούνται κρίσιμα "εργαλεία" που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία και να αποτελέσουν μοχλό πίεσης της Ρωσίας προς τους δυτικούς, σε συνδυασμό πάντα με τον διπλασισμό της αεροπορικής ισχύος της Ρωσίας στην περιοχή, λόγω της μεταφοράς 20 μονοθέσιων MiG-29K, 4 διθέσιων MiG-29KUB, 4 Su-25TG/UBP, τουλάχιστον 6 με 10 Ka-52K, και 14 Su-33 (ναυτική έκδοση του Su-30SM).
Τα Akula είναι διπλού κήτους κατασκευής, εκτοπίσματος 13.400 τόνων μήκους 110μ. με πλήρωμα 62 ατόμων έχουν πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΚ-659Μ που μέσω των γεννητριών παραγωγής ατμού κινούν το υποβρύχιο μέσω 7φιλης προπέλας επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξης των 35 κόμβων ενώ μπορούν να καταδυθούν σε βάθη μέχρι και τα 520μ.
Ο οπλισμός τους αποτελείται 4 τορπιλοσωλήνες των 533 mm για 28 τορπίλες και πυραύλους Kalibr και 4 τορπιλοσωλήνες των 650 mm για 12 τορπίλες βαρέως τύπου ή επιπλέον πυραύλους κρουζ ενώ φέρουν και 3 εκτοξευτές MANPADS IGLA για 18 πυραύλους.
Επίσης και πέραν της πολύ χαμηλής ακουστικής απόδοσης ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενεργό και παθητικό σόναρ με πλευρικές διατάξεις διάταξης φάσης καθώς και σόναρ εντοπισμού ναρκών ενώ υπάρχει και πλήρης σουίτα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και ραντάρ στην μορφή περισκοπίων.
Τα υποβρύχια κλάσης Improved Kilo όπως αυτά που έχει παραλάβει ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας (4 έχουν παραληφθεί απομένουν ακόμα 2) ανήκουν στο project 636 και έχουν εκτόπισμα 3950 τόνους μήκος 74μ. πλήρωμα 52 ατόμων ενώ στους 6 τορπιλοσωλήνες των 533mm μπορούν να εκτοξευτούν 18 όλα είτε τορπίλες είτε οι νέοι πύραυλοι τύπου Kalibr. Τέλος κάθε υποβρύχιο φέρει εκτοξευτή MANPADS τύπου SA-N-10 με 8 πυραύλους.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.