Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εντολή Ομπάμα οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για «διαστημικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν καταστροφές σε ολόκληρες ηπείρους»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ  
Το διάταγμα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου εξηγεί πώς η κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί σε γεγονότα, όπως ηλιακές εκλάμψεις και καταστροφές που μπορούν να προκληθούν από "διαστημική δραστηριότητα" και οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ασφάλεια «ολόκληρων ηπείρων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει διατάξει τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την προετοιμασία του έθνους για διαστημικά καιρικά φαινόμενα.
Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου την Πέμπτη, εξηγεί πώς οι διάφορες αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να προετοιμάσουν και να απαντήσουν σε «διαστημικά καιρικά φαινόμενα», όπως οι ηλιακές εκρήξεις που συμβαίνουν τακτικά και μερικές από αυτές έχουν «σοβαρές επιπτώσεις σε κρίσιμα συστήματα υποδομών και τεχνολογίες».
Το διάταγμα προειδοποιεί ότι «ακραία διαστημικά καιρικά φαινόμενα» μπορεί να απενεργοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν μια σειρά προβλημάτων «που θα επηρεάσουν βασικές υπηρεσίες, όπως η ύδρευση, η υγεία και οι μεταφορές», καθώς και στην «ασφάλεια ολόκληρων ηπείρων», έτσι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να προβλέπει και να ανιχνεύει τέτοιες εκδηλώσεις και να ανταποκρίνεται σ’ αυτά και να περιορίσει τις επιπτώσεις τους».
Για το σκοπό αυτό, προσδιορίζονται τα καθήκοντα διαφόρων υπηρεσιών και τομέων. Μεταξύ άλλων μέτρων, δίνεται προθεσμία «120 ημερών» για όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη χώρα να υπάρχουν έτοιμα τα πρωτόκολλα διακοπής λειτουργίας έκτακτης ανάγκης.
Με τη σειρά του, το Πεντάγωνο θα πρέπει «να διασφαλίσει την έγκαιρη παροχή παρατηρήσεων διαστημικών-κλιματικών συνθηκών, ανάλυση (και) προβλέψεις» και να προειδοποιεί για «φαινόμενα που μπορούν να επηρεάσουν οπλικά συστήματα, στρατιωτικές επιχειρήσεις ή συστήματα άμυνας των ΗΠΑ».
Το υπουργείο εσωτερικών εντέλλεται να μελετήσει «τις αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης που σχετίζονται με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Ήλιου και της Γης», ενώ το Υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει την προστασία και την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας «επί εκτάκτου ανάγκης στο δίκτυο, που υποδεικνύεται από τον πρόεδρο και σχετίζεται με γεωμαγνητικές διαταραχές».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.