Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ίδρυμα Ευγενίδου: Δείτε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο "Το μυστήριο της ζωής"

"Το Μυστήριο της Ζωής" είναι η πρώτη μιας τριλογίας παραστάσεων αφιερωμένων στις διάφορες πτυχές του προαιώνιου ερωτήματος του ανθρώπου για το αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν....

Ακολουθώντας σε γενικές γραμμές τη δομή της παράστασης, ο Οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία όλων των μορφών ζωής  του πλανήτη μας. 

Αντίστοιχα και η ίδια η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, και συνεχίζει περιγράφοντας τους δομικούς λίθους της ζωής, ορισμένες από τις βασικές θεωρίες που  αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για  την Εξέλιξη, καθώς και τη σημασία που έχει η μελέτη των απολιθωμάτων στην αποκρυπτογράφηση του τρόπου με τον οποίον εξελίχθηκε η ζωή στο διάβα των γεωλογικών αιώνων.

Στον Οδηγό εξετάζονται θέματα όπως η γέννηση του Ηλιακού μας Συστήματος και της Γης, η θεωρία της «πλανητικής μετανάστευσης», η γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας, οι δομικοί λίθοι της ζωής, το θαυμαστό ταξίδι του Δαρβίνου με το Beagle, οι ιδέες του Δαρβίνου για τους βασικούς μηχανισμούς της Εξέλιξης, η εξελικτική πορεία της ζωής στη Γη, καθώς και η σημασία της μελέτης των απολιθωμάτων.
 
Δείτε το Μυστήριο της ζωής εδώ: eugenfound.edu.gr 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.