Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αυτό είναι το βίντεο-ντοκουμέντο του εγκλήματος της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη Συρία

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΙ 200 ΝΕΚΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ - ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΣΑΝΤ  
Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα και το βίντεο-πειστήριο για το έγκλημα που προκάλεσαν χθες κατά των Κούρδων της Συρίας, προφανώς σε μία προσπάθεια του Ρ.Τ. Ερντογάν να συσπειρώσει και να φέρει ακόμη περισσότερους Τούρκους εθνικιστές κοντά του.
Το βίντεο δείχνει την ώρα που τα μαχητικά της Άγκυρας εξαπολύουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς (το βράδυ της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης) ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία, στο υπό κουρδικό έλεγχο καντόνι της Εφρίν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Συρία απάντησε με τελεσίγραφο πρός τον Ερντογάν ότι όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εθνικό εναέριο της θα καταρριφθεί με όλα τα δυνατά μέσα.
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες το έγκλημα πολέμου που διέπραξε και υποστήριξε πώς από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 160 έως 200 Κούρδοι αντάρτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο αριθμός των 200 νεκρών Κούρδων φάνηκε υπερβολικός. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η Τουρκία για λόγους προπαγάνδας "φουσκώνει" τους αριθμούς και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οι Κούρδοι του YPG αργά την Πέμπτη διέψευσαν τις απώλειες που ανακοίνωσαν οι Τούρκοι και είπαν ότι σκοτώθηκαν 10 μαχητές τους από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.
Οι Τούρκοι συνολικά βομβάρδισαν 26 κουρδικούς στόχους στο συριακό έδαφος. Οι Κούρδοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν ότι η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει τις θέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) λίγες ώρες μετά αφού εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από χωριά που κρατούσε ανατολικά της Εφρίν.
Οι Κούρδοι είπαν επίσης ότι η τουρκική επίθεση ήταν ευθεία υποστήριξη του τουρκικού κράτους στο ηττημένο Ισλαμικό Κράτος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βομβαρδίστηκαν από τους Τούρκους μόλις έδιωξαν τους τζιχαντιστές του ISIS από τα συγκεκριμένα χωριά.
Αντίδραση όμως υπήρξε και από τη συριακή κυβέρνηση. Το συριακό υπουργείο Άμυνας απείλησε το βράδυ της Πέμπτης την Τουρκία ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό αεροπλάνο παράνομα εισέλθει ξανά στον εναέριο χώρο της Συρίας δίχως προηγούμενη άδεια της Δαμασκού.


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.