Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Οι γυρολόγοι του ΠΑΣΟΚ αναζητούν στέγη στην αγκαλιά του Κυριάκου. Ο Κουρουμπλής χαϊδεύει τον Κούλη.

Την στήριξη της ΝΔ προς την κυβέρνηση για τα ζητήματα του δημοσίου χρέους και του προσφυγικού, ενόψει και της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89...
Ο υπουργός σημείωσε ότι 'το μεγάλο ζήτημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι το δημόσιο χρέος και το προσφυγικό. Και σ' αυτά τα δύο ζητήματα, νομίζω και ο κ. Μητσοτάκης, αν διέθετε το πολιτικό κουράγιο να κάνει την αυθυπέρβασή του, πολιτικά θα είχε κερδίσει. Σε 15 ημέρες έρχεται ο Ομπάμα και θα συζητήσει το προσφυγικό και το χρέος. Σε αυτά τα δύο ζητήματα είναι αναγκαία μια συνύπαρξη, γιατί ανοίγει την πόρτα στην ποσοτική χαλάρωση, που είναι μεγάλη χαλάρωση για την οικονομία και κυρίως εμπεδώνει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης των επενδυτών που θέλουν μια σταθερή βάση της οικονομίας στην Ελλάδα. Νομίζω ότι όποιος προσφέρει τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση, πολιτικά, θα έχει να κερδίσει'.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, 'ο Ομπάμα δίνει ιδιαίτερο βάρος στο προσφυγικό. Η επιχειρηματολογία του είναι ότι "Κύριοι, όταν μία χώρα καλείται να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος, δεν μπορείτε εσείς να κρατάτε αυτήν την στάση". Είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να ανοίξουν πόρτες. Και εδώ χρειάζεται επιτέλους ένας δημοκρατικός πατριωτισμός από όλους μας'.
Για τον συμβιβασμό με την Siemens υπογράμμισε ότι ήταν σε βάρος της Ελλάδας, εκτίμησε ότι θα διερευνηθεί η υπόθεση και πρόσθεσε λέγοντας ότι 'υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν είναι εύκολο, λόγω του τρόπου με τον οποίον γίνονται, να αποδείξεις αυτό που έχει γίνει. Τα κόμματα δεν ζούσαν μόνο με τα λεφτά που έπαιρναν από το κράτος και που τα χρωστάνε με δάνεια'.
Για τα χρέη των κομμάτων, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι 'ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ, που οφείλουν 400 εκατομμύρια στον ελληνικό λαό, μας έχουν εξηγήσει πού ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά. Όταν έρθουν να ζητήσουν πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού, τα δύο αυτά κόμματα, πρέπει να δικαιολογήσουν πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα αυτά. Διότι αν δεν το πουν, ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου'. Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν το διερευνά δήλωσε ότι όλα θα γίνουν. 'Διερευνώνται πολλά πράγματα', συμπλήρωσε.Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.