Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Εκατομμύρια για τους εργολάβους με τους εργαζόμενους απλήρωτους…

LAIKH SYSPEIRVSH OROPOYΜε την επανέγκριση της μελέτης κόστους-οφέλους, η δημοτική αρχή αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 21/6/2016 να προκηρύξει διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας του συνόλου του δήμου Ωρωπού σε εργολάβο για τρία χρόνια (01/4/2017-28/2/2020) έναντι του ποσού των 6.300.000 €. Αυτό το κονδύλι θα εκταμιευθεί από «ιδίους πόρους» του δήμου, δηλαδή θα το πληρώσουν μέσω της τοπικής φορολογίας και των δημοτικών τελών οι δημότες.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής, για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και στην ΚΕΔΩ στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, «λεφτά υπάρχουν» αλλά για τους εργολάβους και όχι για τους εργαζόμενους του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ζήτησε την απόσυρση του θέματος, την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους και την συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων για την μονιμοποίηση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ήταν για ακόμη μία φορά απούσες (Γιασημάκης, Δημητρίου, Χασιώτης Παναγιώτης), όπως άλλωστε συνηθίζουν, ενώ η μισή σχεδόν παράταξη του κου Οικονομάκου στηρίζει ανοικτά και ψηφίζει υπέρ της φορομπηχτικής πολιτικής της δημοτικής αρχής…
Κανένας εργολάβος στις υπηρεσίες του δήμου. Τώρα εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και συμπαράσταση με κάθε τρόπο στο δίκαιο αίτημα για την μονιμοποίηση τους.
Σεπτέμβριος 2016,
Το γραφείο τύπου
www.lsoropou.wordpress.com

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.