Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

«Βαριές» ρωσικές κατηγορίες κατά ΗΠΑ: «Αμερικανοί στρατιωτικοί καθοδηγούν την άμυνα των τρομοκρατών στο Χαλέπι»

ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  
Νέες σφοδρές επιθέσεις εξαπέλυσαν κατά του Χαλεπίου οι ρωσικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τρομοκρατών της al Nousra.
Αρματα μάχης Τ-90MS, ΤΟΜΑ BTR-82 και πυροβόλα των 152 χλστ. χρησιμοποιήθηκαν στις νέες επιθέσεις.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP, πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.
Επίσης επλήγη με το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι το οποίο χρησιμοποιείτε ως κέντρο διοίκησης από τους ισλαμιστές, αλλά το ζήτημα είναι αλλο:
Για πρώτη φορά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι Aμερικανοί στρατιωτικοί σχεδιάζουν και καθοδηγούν τις επιχειρήσεις των ισλαμιστών στη Συρία και κυρίως στο Χαλέπι. 
Ο εκπρόσωπος τύπου του εν λόγω υπουργείου ο στρατηγός Igor Konachenkov είπε: ” Γνωρίζουμε καλά που και πώς οι αμερικανοί στρατιωτικοί ειδήμονες συμμετέχεουν ανεπίσημα στο σχεδιασμό και στην καθοδήγηση των ένοπλων επιχειρήσεων στη Συρία και ειδικότερα στο κυβερνείο του Χαλεπίου ”,.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitri Peskov, δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται κατά των τρομοκρατών και να διοχετεύει την απαραίτητη υποστήριξη στο συριακό στρατό.Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τέλους των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία ούτε ένα προκαθορισμένο πλαφόν. 
Στο μεταξύ, ένα χρόνο μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία, αμυντικοί αναλυτές αλλά και στρατηγοί αποκαλύπτουν σήμερα τι ήταν αυτό που έκανε την επιχείρηση αυτή τόσο μοναδική: Η Ρωσία έχει πλέον νέα στρατηγική αλλά και εμπειρία για την πραγματοποίηση και έλεγχο στρατιωτικών επιχειρήσεων μακριά από το έδαφός της.
«Η αεροπορική εκστρατεία της ρωσικής Αεροπορίας εναντίον της ISIS και του μετώπου της al-Nusra έγινε μια πολύ στρατηγικά σημαντική αποστολή», αναφέρει ο δημοσιογράφος του RIA Novosti Mikhail Sevastyanov σε σχετικό του άρθρο.
O ίδιος εξηγεί ότι καταρχάς πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρό πέπλο μυστικότητας, με την μετακίνηση μέσων εναέριων αλλά και εδαφικών  είναι εκ φύσεως μια μοναδική επιχείρηση.  Από την ανάπτυξη το 1979 αρχικά ενός μικρού στρατιωτικού τμήματος στο Αφγανιστάν η Ρωσία δεν είχε ποτέ διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις και μάλιστα αυτής της κλίμακας.
«Η ιδιαίτερη φύση της μυστικότητας της επιχείρησης αλλά και η επιχειρησιακή ευελιξία της ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία απέδειξε τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν οι τρομοκράτες από τις αεροπορικές επιθέσεις αλλά και την αποτελεσματικότητα των τελευταίων», λέει ο Ρώσος δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της εμπλοκής τους στη Συρία οι ρωσικές ένοπλές δυνάμεις άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής.
Στρατηγική μεγάλων αποστάσεων
Από πλευράς επιμελητείας και υποστήριξης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν εναέρια, ναυτικά και εδαφικά μέσα μεταφοράς.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας στρατηγό Dmitry Bulgakov το σύστημα μεταφορών της ρωσικής Αεροπορίας κέντρισε την προσοχή των διεθνών αναλυτών οι οποίοι το χαρακτήρισαν  ως "Syrian Express."
Νωρίτερα τον Ιούλιο ο Ρώσος στρατηγός είχε πει ότι το 2015 μόνο, η Ρωσία είχε μεταφέρει στη Συρία 200.000 τόνους εφοδίων στην στρατιωτική της βάση που διατηρεί στη Λαττάκεια. Όπως εξηγεί ο ίδιος  η βάση Hmeymim διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές για την εξυπηρέτηση δεκάδων πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών όπως στις οποίες συμπεριλαμβάνονται καταφύγια αποθήκευσης πυρομαχικών αλλά και υπόγειες δεξαμενές καυσίμου.
Ο έλεγχος των μεταφορικών επιχειρήσεων τόσο από το κέντρο στη Συρία όαο και από αυτό στη Μόσχα NDCC (National Defense Control Center) συνέβαλαν επίσης στην επιτυχία της επιχείρησης.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα ήταν η πολύ καλή συνεργασία με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις κυρίως εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας και των Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων οι οποίοι βρίσκονταν εκεί.
Δεν θα πρέπει όμως να λησμονηθεί και το επιστημονικό δυναμικό της Ρωσίας το οποίο επίσης συνέβαλε στην επιτυχία της επιχείρησης. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός και εφαρμογή των σχεδίων αυτών στηρίχθηκε σε απόλυτα εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο επίσης ήταν απόλυτα ικανό να χρησιμοποιήσει τα εξελιγμένα όπλα στο πεδίο της μάχης.
Η παράδοση και η δοκιμή του πλέον σύγχρονου πυραύλου cruise του Χ-101, από τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, του επίσης πυραύλου cruise Kalibr και άλλων όπλων υψηλής ακρίβειας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Σύμφωνα με τον στρατηγό  ε.α. Petr Deinekin και πρώην αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία η Ρωσία ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα ελέγχου και μεθόδους συνεργασίας με τις συριακές δυνάμεις σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο.
Η ρωσική εκστρατεία στη Συρία είπε ο ίδιος έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη στρατηγική σημαντικότητα.
«Το γεγονός της χρήσης πυραύλων cruise τόσο από εναέριες όσο και από ναυτικές πλατφόρμες απέδειξε την ικανότητα της Ρωσίας και της ετοιμότητας της να χρησιμοποιεί πρώτη όπλα πρώτου πλήγματος όπως είναι τα βλήματα cruise» για να συνεχίσει λέγοντας
«πως ο πόλεμος στη Συρία και η εμπλοκή της Ρωσίας απέδειξε πως ο σημαντικότερος βραχίονας κάθε κράτους για επιχειρήσεις είναι αυτός της Αεροπορίας και δη της αεροπορικής υπεροχής. Η ρωσική Αεροπορία απέδειξε ότι είναι το κατάλληλο εργαλείο για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων πολύ μεγάλης ακτίνας σε στρατηγικό επίπεδο».
000 000 000
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.