Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ηλίας Ψηνάκης: θα είμαι Δήμαρχος για… 50 χρόνια - Άρθρο Σπύρου Παππά

Ηλίας Ψηνάκης: θα είμαι Δήμαρχος για… 50 χρόνια - Άρθρο Σπύρου Παππά
Γράφει ο Σπύρος Παππάς :

Δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχός μας, κ. Ηλίας Ψηνάκης, απευθύνθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις  (15/9/2016), εμμέσως πλην σαφώς, σε όλους τους δημότες του Δήμου Μαραθώνος, λέγοντας: "…και για να τελειώνουμε με το πόσο θα είμαι Δήμαρχος, σας ξεκαθαρίζω ότι θα είμαι Δήμαρχος για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να γίνουν όλα όσα έχουμε προγραμματίσει…".

Στην συνεδρίαση λοιπόν αυτή, ο κ. Δήμαρχος διάβασε, ενώπιον όλων των Δημοτικών Συμβούλων, την ομιλία που έκανε στη Παραταξιακή συνεδρίαση (13/9/2016), επισημαίνοντας τα εξής: "…Έχω πει πολλές φορές ότι  επιθυμία μου είναι να λέτε και σε μένα και μεταξύ σας και στους δημότες την αλήθεια… οφείλουμε να είμαστε συνεπείς… χρειάζεται διάλογο, ομοψυχία, πολύ δουλειά… να δουλέψουμε… να σας δείξω το ημερολόγιο μου… να έρθουν όλοι να συνεργαστούν μαζί μας… να φέρουν προτάσεις, να ψηφίζουν… για να γίνει έργο…"
Για να γίνει όμως έργο χρειάζεται πρωτίστως να συνεργαστεί, ο κ. Δήμαρχος, με του Δημοτικούς Συμβούλους του καθώς και με την ομάδα των ειδικών, όπως μας έλεγε προεκλογικά, επιστημόνων και να φέρει στο  Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις τεκμηριωμένες, κοστολογημένες, εφαρμόσιμες, υλοποιήσιμες καθώς επίσης και μελέτες που θα αποδεικνύουν έμπρακτα όλα αυτά που μας υπόσχεται ότι θα γίνουν, τα επόμενα τρία  χρόνια, στον δήμο μας.  
Με ευχολόγια και συνέδρια (Forum) ΔΕΝ γίνονται έργα. Δεν μπορεί να πιστεύει ειλικρινά, ο κ. Δήμαρχος, ότι με ένα Forum με Κινέζους επιχειρηματίες (στο Ζάππειο και όχι στον Μαραθώνα), θα τρελαθούμε στις επενδύσεις. Ο επενδυτής, από όποια χώρα και αν προέρχεται, στο μυαλό του έχει πρωτίστως το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες.
Ας αναρωτηθεί λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος, ποιος επιχειρηματίας Κινέζος, Άραβας, Ινδός… θα έρθει, με αυτήν την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων (≈80%) και την γραφειοκρατία, να επενδύσει στην χώρα μας και δη στον Μαραθώνα, όταν ο εμίρης του Κατάρ δηλώνει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα και αποχωρεί;
Μήπως ο Δήμαρχος αιθεροβατεί; Μήπως ονειρεύεται; Μήπως αυταπατάται; Το αφήνω στην κρίση σας!
Επειδή όμως, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, και οι κρίνοντες κρίνονται και υπέρτατος κριτής όλων είναι οι δημότες του Μαραθώνα, αναρωτιέμαι ειλικρινά σε ποιους δημότες αναφέρεται και σε ποια έργα! Μήπως αναφέρεται σε δημότες κάποιου άλλου δήμου; Γιατί στον δικό μας δήμο, τον Δήμο Μαραθώνος, είναι βέβαιο ότι όλοι γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά αυτά που καθημερινά βιώνουν. Για έργα δε, ούτε λόγος!
Έχω την πεποίθηση λοιπόν πως όλο αυτό το λογύδριο, του Δημάρχου κ. Ψηνάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο (και στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα) αφορούσε ουσιαστικά και κυριολεκτικά την παράταξή του καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους της, με σκοπό την επανεργοποίηση πολλών εκ των αποχωρησάντων και αυτοβούλως απομακρυνθέντων.
Τους καλεί ουσιαστικά να συμμετέχουν στην αποτυχημένη, όπως προδιαγράφεται, διαχείριση της αμείλικτης πραγματικότητας-καθημερινότητας των πολιτών, αποσείοντας με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη από πάνω του, φορτώνοντας την αποτυχία αυτήν σε κάποιους μη εργατικούς (τεμπέληδες κατά τον ίδιο) ή βολικούς "πραξικοπηματίες".
Εν κατακλείδι με την ομιλία του αυτή, ο κ. Ψηνάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί, δια των λεγομένων του, ότι εάν μέχρι το τέλος της θητείας του (2019) δεν έχει παραχθεί έργο (που δεν θα έχει παραχθεί) και ο άρα ο στόχος που έχει θέσει δεν θα έχει επιτευχθεί, θα τον ''φάμε στη μάπα'' για άλλα πέντε ή πενήντα χρόνια. ;;;;  Καλή μας όρεξη λοιπόν!
Σπύρος Παππάς
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.