Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πληθαίνουν οι καθαρές φωνές αγανάκτησης κατά του Δημάρχου Μαραζώνα Ηλία Ψηνάκη

Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα
Αγανάκτηση
Εδώ και λίγο καιρό, μετά και τις μεγαλόστομες εξαγγελίες των 400.000.000 $ επενδύσεων, οι τυμπανοκρουσίες, οι φιέστες και οι φανφαρονισμοί του «Δημάρχου – μάνατζερ», έχουν δώσει τη θέση τους στην αγανάκτηση. Η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα, μέσα σε μια θύελλα από παραιτήσεις αντιδημάρχων, ανυπόφορη χυδαιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξαρτητοποιήσεις, αποδεικνύεται πλήρως ανίκανη να διαχειριστεί την απλή καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών του Μαραθώνα.

Και εάν μέχρι πέρυσι για τα κακώς κείμενα οι ευθύνες ρίχνονταν εύκολα στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Ακόμη και όταν φύγουν οι θερινοί παραθεριστές και επισκέπτες στο Δήμο μας, τα προβλήματα θα παραμείνουν: καθαριότητα, βοθρολύματα, αποχετευτικό και ΚΕΛ, σχολεία και σχολική στέγη,δημοτική συγκοινωνία, οδικό δίκτυο, τοπική οικονομία, ΟΕΔΑ Γραμματικού. Μακρύς και δύσκολος κατάλογος.

Η δημοτική παράταξη του «Δημάρχου – μάνατζερ» Ηλία Ψηνάκη παρουσιάζεται παντελώς αδύναμη, εγκλωβισμένη στις φανφάρες, τον αυταρχισμό και τη χυδαιότητα του επικεφαλής της. Τα συνθήματα «αλλάζουμε την Ελλάδα ξεκινώντας από το Μαραθώνα» και το «θα κάνω το Μαραθώνα Μονακό» φαντάζουν κακόγουστα αστεία και ο ηγέτης της ξεφούσκωτο μπαλόνι, όμοιο με αυτό του αερόστατου που δεν έφτασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη! Αλήθεια, άνθρωποι με αξιοπρέπεια, επαγγελματική υπόσταση και ενδιαφέρον για τα κοινά και την πόλη τους, πώς παραμένουν θιασώτες αντιδημοκρατικών πρακτικών, χυδαίων ευφυολογημάτων και κυρίως, συμφερόντων που δεν έχουν σχέση με το Μαραθώνα; Με άλλα λόγια, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πως αντέχουν τον εξευτελισμό του Μαραθώνα, του Δημοτικού Συμβουλίου και των ίδιων;
Είναι πραγματικά δύσκολο να παραδεχτούν κάποιοι το λάθος της υποστήριξης του «Δημάρχου – μάνατζερ» που καθημερινά αποδεικνύεται κοινός ατζέντης αλλότριων προς το Μαραθώνα συμφερόντων. Όμως, δεν είναι αργά – έστω και τώρα – να ξεφύγουν από αυτόν τον κατήφορο στον οποίο συμπαρασύρεται ο Δήμος μας. Είναι καιρός, όλες οι υγιείς δυνάμεις του Μαραθώνα να στοιχηθούν, όχι πίσω από κάποιον δήθεν, αλλά υπέρ του κοινού καλού, του συμφέροντος του Μαραθώνα, των κατοίκων και δημοτών του, ακριβώς όπως οι πολίτες – οπλίτες στοιχήθηκαν υπέρ του κοινού σκοπού, ενάντια στη βαρβαρότητα της απολυταρχίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παράταξης και ιδεολογικών καταβολών, οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα και συντεταγμένα ώστε να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο, να θεραπεύσουν τα χρονίζοντα κακώς κείμενα και να προωθήσουν κοινές λύσεις και πολιτικές για τα προβλήματα του Μαραθώνα.
Οι άνθρωποι του Μαραθώνα, με δημοκρατικές ευαισθησίες και αγάπη για τον τόπο μας, όπου ανατραφήκαμε και όπου θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, πρέπει να υποστηρίξουμε και να δυναμώσουμε όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια. Η αποτυχημένη διοίκηση του «Δημάρχου – ατζέντη» πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Οι απολυταρχικές, μισαλλόδοξες και αντιδημοκρατικές πρακτικές πρέπει να ηττηθούν. Και μαζί πρέπει να ηττηθούν τα σχέδια απαξίωσης και ξεπουλήματος της περιοχής μας.
ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.