Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Έργα και ημέρες Ηλία Ψηνάκη

Τα ερωτήματα της Δύναμης πολίτων για το Μπάχαλο της Ε Κατασκήνωσης Αγ.Ανδρέα.
 Αντιγράφουμε από την επιστολή Ψινάκη στην κ. Φωτίου:
"Ύστερα όμως από πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μου για ατασθαλίες στην κατασκήνωση έκανα «ντου» στις εγκαταστάσεις προχθές το βράδυ. Αυτό γιατί σέβομαι τη δική σας υπογραφή, τη δική μου θεσμική ιδιότητα ως Δημάρχου Μαραθώνα, τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των 280 παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα ότι ποσότητες τροφίμων και καθαριστικού υλικού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ. Γεράσιμο Σκλαβενίτη για το ξεκίνημα της κατασκηνωτικής περιόδου, αφού δεν έχουν έρθει ακόμη τα κρατικά κονδύλια, έλειπαν με δόλιο τρόπο, δηλαδή στην καθομιλουμένη «είχαν κάνει φτερά». Αντέδρασα αμέσως και κάλεσα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα τα οποία μέσω καταθέσεων υπαλλήλων στις κατασκηνώσεις,επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις μου.

Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό «υπάλληλοι» της κατασκήνωσης αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς."
ΔΗΛΑΔΗ ο Ψηνάκης καταγγέλει στην Υπουργό ότι στην κατασκήνωση της οποίας πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής είναι ο ΙΔΙΟΣ γίνονται ατασθαλίες και ζητά την αρωγή της.
Πρώτο ερώτημα: Τι είδους εποπτεία ασκούσε ο πρόεδρος ώστε κάτω απ τη μύτη του κάποιοι να εξαφανίζουν τρόφιμα για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους; και ποια μέτρα είχει πάρει για να μην συμβεί αυτό;
Καταγγέλει στη συνέχεια ότι "ποσότητες" τροφίμων και ειδών καθαρισμού που είχε δωρήσει ο κ. Σκλαβενίτης εξαφανίστηκαν.
Δεύτερο ερώτημα: Τι ακριβώς είχε δωρήσει ο κ. Σκλαβενίτης σε ποιον; και αν υπάρχουν σχετικά παραστατικά;
Από προηγούμενη ανάρτηση του Ψηνάκη προκύπτει ότι η δωρεά έγινε στο MARATHON FUNDATION ένα ιδιωτικό ίδρυμα που δεν έχει σχέση με το Δήμο Μαραθώνος, οικειοποείται όμως το brand name του Δήμου και επειδή πρόεδρός του είναι ο ίδιος ο Ψινάκης (ως ιδιώτης και όχι ως Δήμαρχος) δίνει προς τα έξω την παραπλανητική εντύπωση ότι οι δωρεές προς αυτό αφορούν το Δήμο και τους δημότες του.
Κατα τα άλλα ουδεμία θεσμική σχέση υφίσταται μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος και του ιδιωτικού αυτού ιδρύματος και φυσικά ουδείς έλεγχος υπάρχει από το Δημοτικό συμβούλιο ή άλλη εκλεγμένη αρχή του Δήμου.
Στο σημείο αυτό ζητάμε παρέμβαση των αρμοδίων αρχών (υπουργείο οικονομικών και οικονομικός εισαγγελέας) για να ελεχθούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος και να διευκρινιστεί η πορεία της δωρεάς Σκλαβενίτη από τον δωρητή στον αποδέκτη και που αυτά κατέληξαν. Αοριστίες του τύπου "έκαναν φτερά" δεν αρκούν.
Τρίτο ερώτημα: Ποιος θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα τις 300.000 ευρώ , χρήματα του Ελληνικού λαού, που υπέγραψε η κ. Φωτίου για την κατασκήνωση;
Ο Ψηνάκης και οι επιτελείς του που τα έχουν κάνει μούσκεμα;
Αυτός που με την απρονοησία , την επιπολαιότητα και την ανοργανωσιά του έφερε τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο και ζητά από την Υπουργό να του πει τι θα κάνει, όπως γράφει στη συνέχεια της επιστολής;
"Κυρία Υπουργέ,
Όπως προανέφερα, σεβόμενος την υπογραφή σας και τα χρήματα του ελληνικού λαού ενόψει της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο Σάββατο, ζητώ την αρωγή σας τόσο στην επίλυση του προβλήματος όσο και για τη συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου. Συνέχιση με ομαλότητα και απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 520 παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις ηρωικές οικογένειές τους."
Ζητάει την αρωγή της κ. Φωτίου στην επίλυση του προβλήματος (έτσι που τα κατάφερε) ή στην συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου.
Σαν να λέει δηλαδή: Πάρτε αυτό το πράγμα από πάνω μου γιατί δεν μπορώ άλλο.
Κυρία Φωτίου κάντε ότι μπορείτε για να προστατεύσετε την υπογραφή σας και το κύρος σας γιατί με αυτόν τον άνθρωπο άκρη δεν θα βρείτε.
Γιατί δεν τολμά ο Ψινάκης να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε η Δύναμη Πολιτών;
Αληθεύει ότι έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να διαπιστώσει ότι έλλειπε .....ένα καρπούζι και μερικά κιλά φέτα από την δωρεά Σκλαβενίτη; Υπάρχουν πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής από Σκλαβενίτη στο ίδρυμα και εν συνεχεία στην κατασκήνωση;. Τί ανακάλυψε η αστυνομία και δεν μας το λέει .
Και τέλος αληθεύει ότι ο Ψινάκης έβγαλε πιστόλι και απείλησε τους υπαλλήλους;.
Ας δοθούν αυτές οι εξηγήσεις και οι αντίστοιχες αποδείξεις για να πειστούμε. Η τακτική της ενοχοποίησης όλων των άλλων για την ανικανότητα τη δική του δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης και παράλληλα ζητεί να πληροφορηθεί :
α) Τί κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομια (ομάδα Ζ) στο δελτίο συμβάντων.

β) Ποια είναι η θέση της ΠΟΣγΑΜΕΑ και της Αρχηγού της κατασκήνωσης για τα συμβάντα.
γ)Γιατί ο Δήμαρχος δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αλλά προτίμησε την υποκατάστασή της.
δ)Τι ακριβώς προσέφερε ο κ Σκλαβενίτης στο ΜΑRATHON FUNDATION σε ποιον και με τι παραστατικά.
ε) Γιατί ο κ Ψηνάκης οπλοφορεί και γιατί το Υπ. Δημ. Τάξεως του παρέχει αστυνομική προστασία.
Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, κύριε Υπουργέ Δημόσιας τάξης, κύριε Υπουργέ Εσωτερικών τι προτίθεστε να κάνετε ;


Δεληβοριάς Φώτης : Ως δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και διερμηνεύοντας τα αισθήματα πολλών συμπολιτών μου αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους φιλοξενούμενους στην Ε΄κατασκήνωση, τους γονείς τους και τους εργαζόμενους εκεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, την ασύγνωστη ελαφρότητα στην διαχείριση της όλης κατάστασης και το πλήγμα που επεφερε στο θεσμό της φιλοξενίας παιδιών με προβλήματα αναπηρίας από το Δήμο Μαραθώνα.
ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.