Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

«Χρυσός» θρίαμβος της Κ.Στεφανίδη στο επί κοντώ με νίκη επί των ΗΠΑ: Με 4,85 μ. έστειλε την Ελλάδα στα ουράνια! (βίντεο)

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Η 26χρονη Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το τρίτο χρυσό, με άλμα στα 4,85μ. αφήνοντας δεύτερη το φαβορί την Αμερικανίδα Μόρις, με την ίδια επίδοση, 4,85 μ. αλλά με περισσότερες προσπάθειες.

Η Στεφανίδη φάνηκε από την αρχή ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι όλα τα άλματά της ήταν πολύ δυνατά. Αρχικά η σοβαρότερη απειλή έδειχνε η εξαιρετικά ταλαντούχα -19χρονη- ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία, που παρ' ό,τι πήγε ως αουτσάιντερ, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της ωστόσο στα 4,85, έμειναν οι Στεφανίδη και Μόρις να παλεύουν στα 4,90 για το χρυσό.
Εν τέλει καμία δεν μπόρεσε να περάσει τον πήχη, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια λιγότερη νωρίτερα κι έκανε δική της την 1η θέση, με την Αμερικανίδα να αρκείται στο ασημένιο μετάλλιο.  
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ... ζήτησε συγγνώμη από τους Ελληνες που μας έκανε να ξενυχτήσουμε! Μακάρι να ήταν όλες οι αιτίες για τα ξενύχια των Ελλήνων, τέτοιες!
"Ξέρω, ξέρω, ΟΚ είμαι χρυσή Ολυμπιονίκης, αλλά ήθελα να περάσω και τα 4,90 μ.", είπε γελώντας και παραδέχθηκε ότι δεν τολμούσε να κοιτάξει τις προσπάθειες των αντιπάλων της: "Το κάνω όλη αυτή τη χρονιά. Δεν κοιτάζω. Με επηρεάζει. Βέβαια, αυτό ήταν πρόβλημα, σήμερα. Στην τελευταία προσπάθεια της Μόρις όλοι πανηγύριζαν, αλλά το είχε ρίξει. Κι εγώ δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κοίταζα τον σύζυγό μου. Από τον Μιτς κατάλαβα ότι νίκησα!". 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70
5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70
6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70
7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60
10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50
11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50
12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50
Αυτό είναι το 30ο μετάλλιο της Ελλάδας στο στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Κατερίνα συνέχισε την παράδοση στο επι κοντώ που είχε ξεκινήσει πριν από 60 χρόνια (είχε κατακτήσει το χάλκινο) ο Γιώργος Ρουμπάνης στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 4,50 μ.. Ηταν η πρώτη μεγάλη διάκριση στο στίβο, μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους η Πηγή Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν. 
Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η τελευταία ελπίδα της χώρας μας για μία διάκριση στο Ρίο και έκλεισε ιδανικά την ελληνική παρουσία στη διοργάνωση.
Με την ίδια επίδοση, 4,85 μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο η Αμερικανίδα Μόρις
Δείτε το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη:
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.