Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δήμος Μαραθώνος : Δεν τον έλεγες και απολογισμό. Μάλλον …παραλογισμό.

Δήμος Μαραθώνος : Δεν τον έλεγες και απολογισμό. Μάλλον …παραλογισμό.
Με το γνωστό του λεξιλόγιο και ύφος, ο Ηλίας Ψηνάκης, στον Ετήσιο Απολογισμό του, αντί να αναφερθεί σε όσα υποτίθεται ότι πέτυχε ως Δήμαρχος την τελευταία 2ετία, για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε αοριστολογίες και σε όσα ακόμα σκέπτεται να κάνει.

Πέμπτη απόγευμα, τελευταία ημέρα του Ιουνίου και, περισσότερο από περιέργεια παρά από καθήκον, παρακολουθήσαμε τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, με αποκλειστικό θέμα τον  Ετήσιο Απολογισμό του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ν’ ακούσουμε κάτι σπουδαίο, κάτι καινούργιο, αφού είναι γνωστό ότι σε αυτή την πόλη τα τελευταία 2 χρόνια κανείς μας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο.
 
Και δεν πέσαμε καθόλου έξω, αφού σε μία αίθουσα με ιδιαίτερα αραιό ακροατήριο και αρκετά άδεια έδρανα στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ηλίας Ψηνάκης με ιδιαίτερη προσπάθεια διάβασε το κείμενο του απολογισμού του, ένα κείμενο που δεν είχε φροντίσει καν να …προβάρει νωρίτερα, ένα απολογιστικό υποτίθεται κείμενο γεμάτο με γενικότητες, αοριστολογίες, ευχολόγια και το τι σκέφτεται αυτός και οι συνεργάτες του να κάνουν μέχρι το 2019, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τί μας είπε…
Μας διάβασε ότι εξυγίανε τα οικονομικά του Δήμου «από τα τεράστια χρέη που παρέλαβε», όταν είναι γνωστό αλλά και διαπιστωμένο από επίσημα έγγραφα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το 2014 ανέλαβε ένα Δήμο με μηδενικά χρέη και με 2 εκατομμύρια € σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μας διάβασε ακόμα ότι απάλλαξε τον Δήμο «από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος που κληρονόμησε», αποφεύγοντας και την παραμικρή αναφορά στις όσες καταγγελίες είχε εκστομίσει, επί δικαίων και αδίκων, πριν 2 χρόνια, χωρίς καμία από αυτές να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Αγνοώντας προφανώς βασικά θέματα Διοίκησης, είπε κομπάζοντας ότι «όλα τα χρηματικά εντάλματα αναρτώνται πλέον στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ενώ εδώ και 7 περίπου χρόνια όλα τα δημόσια χρηματικά εντάλματα υποχρεωτικά αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να πληρωθούν.
«Ολοκληρώθηκε», μας είπε «η διαδικασία δημοπράτησης ανάδειξης αναδόχου για τη μελέτη του Βιολογικού», όταν αυτή ήταν ήδη ολοκληρωμένη όταν ανέλαβε και ο ίδιος αποφάσισε να την αλλάξει, καθυστερώντας το έργο με σαφή κίνδυνο να χαθεί η Ευρωπαϊκή χρηματοδότησή του.
Μας ενημέρωσε επίσης και για τον τεράστιο αναπτυξιακό του άθλο αφού … άκουσον άκουσον : «αυξήσαμε κατά 84,52% τις αναζητήσεις στο Google στις λέξεις Μαραθώνας, Δήμος Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Σχοινιάς»


Τί δεν μας είπε…
Παρότι η πολιτική του, όπως μας είπε, «έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες που διαθέτουν σχέδιο και όραμα για το Δήμο κι απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες» απαξίωσε να αναφερθεί, έστω και κατ’ ελάχιστο, σε θέματα που καίνε καθημερινά τους δημότες και κατοίκους της πόλης αν και πιέστηκε επίμονα, ενίοτε και με οξύτητα, από Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης και κυρίως τον Στέργιο Τσίρκα που εκπροσωπούσε τον συνδυασμό της Ενωμένης Πολιτείας λόγω καλοκαιρινής άδειας του τέως Δημάρχου.
Ούτε λέξη λοιπόν από τον Δήμαρχο σε έναν ετήσιο απολογισμό, για τα ΧΥΤΑ Γραμματικού, τυχόν έργα υποδομής, Σχέδια Πόλης ή το νέο Δημαρχείο στην Αφετηρία που η κατασκευή του έχει σταματήσει με χαμένα πλέον τα 9  εκατομμύρια € της χρηματοδότησής του που είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Ούτε λέξη για θέματα Παιδείας και Κοινωνικά Προγράμματα ή για τη «Γαλάζια Σημαία», ένα σύμβολο τουριστικής έλξης, που χάθηκε από την παραλία της Νέας Μάκρης, μοναδική πανελλαδικά πόλη που την χάνει ύστερα από 15 χρόνια.

Απολύτως τίποτα για τη Δημοτική Συγκοινωνία που κατήργησε, παρόλο που όλοι περιμέναμε να την αναβαθμίσει βλέποντας πέρυσι τις φωτογραφίες, που ο ίδιος δημοσίευσε, να πανηγυρίζει στις οροφές των λεωφορείων που υποτίθεται ότι έφερε στον Δήμο.
Όσο για το …θρίλερ της καθαριότητας; Ίσα ίσα δυο λέξεις μας είπε . «…Δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να καθαρίζει τους δρόμους από τα κλαδιά και τα μπάζα».
Και προς μεγάλη έκπληξη όλων,ούτε μια λέξη ακόμα και για τις πολυδιαφημισμένες …επενδυτικές συμφωνίες του, με τα 400 εκατομμύρια δολάρια που υποτίθεται ότι μας έφερε από την Κίνα, ούτε λέξη περί …Γαλλικής Ριβιέρας και …Λας Βέγκας που κατά κόρον ακούγαμε προεκλογικά. Για τις …Κινέζικες συμφωνίες του, που ο ίδιος φρόντισε να παίξουν όλα τα κανάλια, με συνεντεύξεις Τύπου, με συναντήσεις με όλο το Υπουργικό Συμβούλιο και επιστολές ακόμα και στον Πρωθυπουργό, παρότι ερωτήθηκε επίμονα από τον Στέργιο Τσίρκα, στον απολογισμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έβγαλε ούτε …κιχ. Τυχαίο; Θα δείξει.

Τί σκέπτεται…
Κατά τ’άλλα …σκέπτεται, όπως μας είπε θριαμβολογώντας, να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμιο, δρόμο για jogging και …μηχανοκίνητα σπορ τη Λίμνη Μαραθώνα, Πολιτιστικό Πολυχώρο, Εκθεσιακό Κέντρο και …Στούντιο στο παλιό εργοστάσιο πορσελάνης στη Νέα Μάκρη καθώς επίσης και …Καταδυτικό Πάρκο.
Μεγάλα λόγια , μη έχοντας ούτε καν στο μυαλό του κάποιο πλάνο, κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο ή έστω κάποια πηγή χρηματοδότησης.
Φινάλε με σασπένς…
Προς το τέλος, η αλήθεια είναι ότι, η συνεδρίαση …άναψε λίγο και απέκτησε κάποιο …σασπένς όταν ο Πρόεδρος Βάιος Θανασιάς έδωσε τον λόγο στους ανεξαρτητοποιημένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, που αντιμετωπίστηκαν ιδιαίτερα απαξιωτικά, ίσως και προσβλητικά, από τον πρώην αρχηγό τους που αποδοκιμάστηκε έντονα απ’ το ακροατήριο, με τη …σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος, αφού ο Ηλίας Ψηνάκης αποφάσισε να τραπεί σε …άτακτη φυγή συνοδευόμενος από την προσωπική αστυνομική φρουρά του. 
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φεύγοντας από την αίθουσα περπατώντας στον πεζόδρομο της Αφετηρίας, ύστερα από όσα ακούσαμε και είδαμε πάλι, δεν καταφέραμε να μη καταλήξουμε και πάλι στο ίδιο δυσάρεστο συμπέρασμα.
Με έναν Δήμαρχο να βρίσκεται προφανώς εκτός τόπου και χρόνου και σ’ ελεύθερη πτώση, κι όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται, κατά γενική ομολογία, σε πλήρη κατάρρευση, ο ιστορικός μας Δήμος δύσκολα θα γλιτώσει την απαξίωση, ίσως και τη χλεύη, τα επόμενα τρία χρόνια.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.