Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ / ΚΙΝΑ, ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ09 July 2016 / απο ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (author) /

Χιουμοριστική απεικόνιση όσων συμβαίνουν στη δημοτική αρχή Μαραθώνα απ' το Μιχάλη Αποστολόπουλο / (ΦΩΤΟ: MikeA)
Η Δύναμη Πολιτών από την πρώτη στιγμή που ο Ηλίας Ψηνάκης έκανε τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί επενδύσεων εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή ζήτησε επίσημη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόλο που το θέμα ήρθε και ξαναήρθε στο Δημ. Συμβούλιο ο Ηλίας Ψηνάκης συνεπής στη αντιδημοκρατική του τακτική δεν παρείχε καμία ενημέρωση στους δημότες.
Σήμερα τριμελής αντιπροσωπεία της Δύναμης Πολιτών αποτελούμενη από τους Φώτη Δεληβοριά, Βασίλη Δελαγραμμάτικα και Νίκο Ζολοταριώφ, επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα.
Εκφράσαμε στον κ. Υπουργό τις ανησυχίες μας για τη μυστικότητα με την οποία περιβάλλονται οι κινήσεις του Δημάρχου  για  μια ιστορική  περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με παγκόσμια ακτινοβολία. Ο Υπουργός συμφώνησε μαζί μας ότι προϋπόθεση για τα μεγάλα  αυτά  σχέδια είναι η ενημέρωση και η διαφάνεια ώστε τίποτε να μη γίνει πίσω από τις πλάτες της κοινωνίας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναζήτηση πληροφοριών για τις οποίες ο Υπουργός προθυμοποιήθηκε να συγκεντρώσει.
Τον ενημερώσαμε επίσης για το ζήτημα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στην Μπρέξιζα (πρώην Αμερικανική βάση). Είναι γνωστό ότι ως Δύναμη Πολιτών επιμένουμε στην αποκατάσταση της περιοχής με πλήρη απομάκρυνση των υλικών όπως επιβάλλουν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Αντιδρούμε στην επιτόπου διάθεση που προωθεί η δημοτική αρχή όπως και η προηγούμενη καθώς πρόκειται για περιοχή υγρότοπο Α΄ προτεραιότητας και ζώνες Α΄ και Β΄ αρχαιολογικής προστασίας.
Έχει κατατεθεί προσφυγή στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενάντια στην σχετική απαράδεκτη και παράνομη μελέτη που παράγγειλε και παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος ζητήσαμε την παρέμβασή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα για την μεταφορά του υποσταθμού της ΔΕΗ από την Ανατολή Ν. Μάκρης. Έχει κολλήσει η υπόθεση σε σχετική έγκριση του δασαρχείου Πεντέλης που εκκρεμεί από το Δεκέμβριο του 2013.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.