Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ηλία, καλώς ήρθες στην πραγματικότητα…

Ηλία, καλώς ήρθες στην πραγματικότητα…
Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει κατακτήσει μέσα από την μακροχρόνια διαδρομή του στο χώρο του θεάματος και της σόουμπιζ ο Ηλίας Ψηνάκης είναι να επιβάλει την εκκεντρικότητα του, τον χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας του, με την αθυροστομία που φτάνει και ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας. 

Ούτε κι αυτός φανταζόταν ότι τούτο θα έμελλε ν' αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο του, όταν αποφάσιζε να ασχοληθεί με την πολιτική, αφού έκτοτε αδιακρίτως μπορεί να υβρίζει και να χυδαιολογεί κατά πάντων. Ας θυμηθούμε τις κυρίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πέρυσι τέτοιο καιρό. Και όμως αποθεώνεται από τα media για το απαράμιλλο ύφος του, το αμίμητο στυλ του κλπ.
Αντίθετα αν κάποιος άλλος τολμούσε να του μιλήσει και να του απαντήσει σε ανάλογο ύφος, το λιγότερο που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί είναι τσαρλατάνος, ομοφοβικός ή …κουλή και πλείστα άλλα επίθετα που με ευκολία αποδίδει ο νεοέλληνας, εκπαιδευμένος τόσα χρόνια από την αισθητική των ΚΛΙΚ και των πρωινάδικων -ξεκατινάδικων.
Ο Ψηνάκης αναλαμβάνοντας τις τύχες του Δήμου είχε πει στην πρώτη του κιόλας ομιλία, ότι δύναμη του είναι τα media γιατί τους έχει φερθεί μέχρι τώρα καλά. Από τις λίγες αλήθειες που έχουν βγει από το στόμα του τα δύο τελευταία χρόνια.
Ο Ψηνάκης τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ήταν απλά ο καθρέφτης της σόουμπιζ αλλά η ίδια η σόουμπιζ. Κινούμενος διαρκώς στους χώρους των κλαμπ, των μπαρ, της νύχτας και των πάρτι των πλουσίων έζησε και είδε πάρα πολλά και πολλούς προβεβλημένους, τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους αλλά και τα χούγια τους. Οι άγραφοι νόμοι αυτού του κόσμου επιβάλλουν σιωπή και αλληλοβοήθεια. Έτσι ξεπεράστηκαν εμπόδια όπως η ιστορία με το κότερο και τα «σοκολατάκια» έστω κι αν είχαν προσωπικό τίμημα και διέρρηξαν σχέσεις.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαργύρωσε όλα τα παραπάνω. Εύκολα βρήκε συνεργάτες διψασμένους για προβολή και με φιλοδοξίες, εύκολα έπεισε ανθρώπους εξαντλημένους από τα χρόνια των μνημονίων ότι ο τόπος τους αξίζει λάμψη άρα επένδυση και πλούτο, εύκολα αρχικά πέρασε την άποψή του ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι. Έλα όμως που η ριμάδα η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει και τις πιο όμορφες ιστορίες.
Τα προβλήματα στο Δήμο διογκώνονται μέρα με τη μέρα ανάλογα και με τον όγκο των σκουπιδιών, η ανοργανωσιά και η αταξία βασιλεύει, οι συνεργάτες αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοί του που τον συναναστρέφονταν καθημερινά αποχωρούν απελπισμένοι και δηλώνουν αηδιασμένοι. 
Τα επικοινωνιακά τρικ διαρκούν λίγες ώρες μόνο, η κατηγορία, το κουτσομπολιό και η χυδαιότητα έχει αντικαταστήσει τον λόγο, ο κόσμος που τον πίστεψε κουράστηκε από τα ίδια και τα ίδια κι άρχισε ν' αδιαφορεί και να διαμαρτύρεται.
Εγκλωβισμένος σε άλλη πραγματικότητα ο Ψηνάκης καταλαβαίνει ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο κόσμος του θεάματος, του πλούτου, του δήθεν και του θεαθήναι από την καθημερινότητα, τον μόχθο και τα προβλήματα του κόσμου.
Οι διαμαρτυρίες προς το πρόσωπό του, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ήταν μόνο η αρχή.
Αν συνεχίσει να ζει στον κόσμο του, θα είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που θα μετρά χιλιάδες like στο Facebook και που ταυτόχρονα δεν θα μπορεί να πιει ούτε ένα καφέ στην πλατεία του ''χωριού'' του!
Συντοπίτης

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.