Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Περίπατος - περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στο Μαραθώνα Το Σάββατο 30 Ιουλίου

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα διοργανώνουν περίπατο - περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στο Μικρό Έλος Μαραθώνα (Μπρεξίζα), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, από τις 18.30 έως τη δύση του ηλίου.
Το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών ίδρυσε ο Ηρώδης Αττικός περίπου το 160 μ.Χ. Ο μεγάλος ρήτορας και σοφιστής επέλεξε τον Μαραθώνα για την ίδρυση του ιερού γιατί ήταν ο τόπος καταγωγής και διαμονής του. Πρόκειται για το «ιερό του Κανώβου», όπως το αναφέρει ο Φιλόστρατος (2ος – 3ος αι. μ.Χ.), βιογράφος του Ηρώδη. Φαίνεται ότι για την ίδρυσή του ο Ηρώδης μιμήθηκε τον αυτοκράτορα Αδριανό, ο οποίος είχε ανεγείρει Σαραπείο σε τεχνητή νησίδα στην έπαυλή του στο Tivoli, έξω από τη Ρώμη, αντιγράφοντας το Σαραπείο που βρισκόταν στην πόλη Κάνωπο, στο Δέλτα του Νείλου. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της περιήγησης είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου έμπροσθεν του βαλανείου, στην παραλιακή οδό Νηρέως της Νέας Μάκρης (πλησίον του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής), στις 18:15 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Πηγή: www.lifo.gr 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.