Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της σφαγής σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο - Πυροβολισμοί και στο μετρό - 16 νεκροί (φωτό, vid) (upd)

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ  
Σφαγή στο Μόναχο. Ισλαμιστές άνοιξαν πυρ σε εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum και στο μετρό. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 16 νεκροί. Η περιοχή γύρω από αυτό έχει αποκλειστεί. Το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά από την επίθεση του 17χρονου με το τσεκούρι σε τρένο, αλλά και μετά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας για τον κίνδυνο περαιτέρω επιθέσεων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για έναν δράστη, ενώ λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο. 
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το εμπορικό.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο.
Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο. 
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά. Δεν έχω περιγραφή του ενόπλου. Δεν ξέρω πόσοι νεκροί υπάρχουν. Κάποιοι λένε ότι είναι περίπου 16».
Εντούτοις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες.
Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα».
Εξαιτίας της επίθεσης το μετρό και το τραμ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι τοπικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους αποφεύγοντας να βγαίνουν στο δρόμο. 
Την ίδια ώρα, λέγεται πως ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε καφετέρια του εμπορικού, στη συνέχεια έφυγε από το σημείο και έπειτα έτρεξε σε κοντινό σταθμό του μετρό πυροβολώντας πολίτες και εκεί. 
20:20 Περίπου στις 18:00 τοπική ώρα η αστυνομία είχε κλήση έκτακτης ανάγκης πως ένοπλος άνοιξε πυρ σε φαρμακείο εντός του εμπορικού.
20:19 Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις
20:18 Ολα τα ΜΜΕ έχουν σταματήσει
20:15 Υπάλληλοι καταστημάτων έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο εμπορικό κέντρο και κρύβονται σε διάφορα σημεία.
20:14 Οι γερμανικές Αρχές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ το Euronews κάνει λόγο για 20 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες.
20:12: Μέχρι αυτήν την ώρα υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το τοπικό Muencher Abendzeitung, 15 άτομα έχουν σκοτωθεί στο κέντρο, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV κατεβάζει τον αριθμό τους στους δέκα. Για έναν νεκρό και 10 τραυματίες μιλά το AFP.
20:06: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό αναφέρει το RT επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24. 
19:58: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει, πιθανόν μέσω του μετρό.
19:56: Σύμφωνα με το AFP η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 1 νεκρό και 10 τραυματίες.
19:55: Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».
19:44: Φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» τζιχαντιστών
19:34: Οι αρχές καλούν του πολίτες να παραμείνουν μακριά από το εμπορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη.







Δείτε ζωντανή εικόνα από το Μόναχο εδώ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.