Παλλήνη : 16/6/2016 Προς όλους τους
Αριθμ. Πρωτ. : 47 συναδέλφους
Η κοροϊδία και το ψέμα των υπευθύνων του Δήμου Μαραθώνος απέναντι στους σχολικούς τροχονόμους συνεχίζεται.
Παραμένουν απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες.
Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν οι σχολικοί τροχονόμοι που προσλήφθηκαν στα του Δήμου Μαραθώνος. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για την κατάντια αυτού του Δήμου.

Να θυμίσουμε ότι ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου ξεκίνησε το 1997 σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευση αλλά και κατά την αποχώρηση τους από τα σχολεία . Οι σχολικοί τροχονόμοι θεωρούνται εθελοντές ,δεν έχουν ασφάλεια και η αποζημίωσή τους είναι 176 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των εξόδων κίνησής τους. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και αποδίδονται στους Δήμους από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Στο Δήμο όμως του Μαραθώνα τα χρήματα δεν αποδίδονται
Η κοροϊδία από τους υπεύθυνους του Δήμου συνεχίζεται. Καθημερινά καθησυχάζουν τους ενδιαφερόμενους –σε τηλεφωνικές επαφές που έχουν μαζί τους - ότι τα λεφτά μπαίνουν και ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως το θέμα δεν λύνεται ,το ψέμα συνεχίζεται και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάνω από πέντε μήνες απλήρωτοι ενώ τα σχολεία ήδη έχουν κλείσει.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζουν τεράστιο ζήτημα βιοπορισμού, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν άλλους πόρους για να συντηρηθούν.
Καλούμε το Δήμο σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των σχολικών τροχονόμων
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σάββας Σεχίδης Άγγελος Πούλος