Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σύντομα θα συνειδητοποιήσουμε σε τι μεγάλη περιπέτεια μπλέξαμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τη χώρα μας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του χθες στην ιστοσελίδα capital.gr, είπε δημόσια κι επισήμως αυτό που όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα το γνωρίζαμε αλλά οι κυβερνώντες τεχνηέντως προσπαθούσαν να αποσιωπήσουν. 
Ότι δηλαδή η επιβολή των υπερβολικών φόρων, άμεσων κι έμμεσων, κι η αδιανόητη αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν ήταν επιλογή των δανειστών. Αλλά επιμονή της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, η οποία αρνήθηκε να κάνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές στο Δημόσιο και προτίμησε να αυξήσει τους φόρους. 
Ο κ. Βίζερ, όπως και το σύνολο των αναλυτών, εκτιμά ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί, αύξηση των εισπράξεων από φόρους κι εισφορές, κατά 5,4 δισ ευρώ ετησίως, δε θα επιτευχθούν.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται αυτό που σας γράφω μήνες τώρα. 
Ακριβώς επειδή τα έσοδα δεν θα επιτευχθούν και το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι περαιτέρω ύφεση και λιτότητα, είναι θέμα χρόνου να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αλλά κι οι συντάξεις. 
Πολύ φοβάμαι ότι το 2017 θα είναι ένας δυσκολότερος από το 2016 χρόνος. Κι ότι η μεγάλη καταστροφή θα επέλθει το 2018, όταν όλα τα κυβερνητικά μέτρα θα έχουν πλήξει πλήρως την αγορά και θα έχουν οδηγήσει σε νέα μεγάλη ύφεση. 
Δυστυχώς, στη χειρότερη μεταπολεμική της δοκιμασία η πατρίδα μας κυβερνάται από ανίκανους, άσχετους, ιδεοληπτικούς ερασιτέχνες. 
Αυτή είναι η αλήθεια όσο οδυνηρή κι αν ακούγεται. 
Κι επειδή την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν πρόκειται να την αποφύγουμε, σύντομα θα συνειδητοποιήσουμε εμείς οι ψηφοφόροι σε τι μεγάλη περιπέτεια έχουμε εμπλέξει τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τη χώρα μας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.