Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σε ιδιώτη 1.407,00 τ.μ στο αθλητικό πάρκο της Νέας Μάκρης έδωσε η ΚΕΔΜΑ με 255 ευρώ ενοίκιο το μήνα!!

Σε ιδιώτη 1.407,00 τ.μ στο αθλητικό πάρκο της Νέας Μάκρης έδωσε η ΚΕΔΜΑ με 255 ευρώ ενοίκιο το μήνα!!Τέτοια ώρα εχθές, αναφέρθηκα στο θέμα των κατασχέσεων του Δήμου Μαραθώνος σε τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών, επισημαίνοντας το φαινόμενο αυτό ως κοινωνικά ανάλγητο σε μία δύσκολη εποχή για τον κόσμο.

Την ίδια αυτή στιγμή που ο Δήμος κάνει τις κατασχέσεις αυτές, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΜΑ) αποφασίζει την εκμίσθωση έκτασης 1.407,00 τ.μ. εντός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου (πρ. Αμερικανική Βάση) έναντι του απίστευτα χαμηλού μηνιαίου μισθώματος των 255,00 ΕΥΡΩ !!!

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος :
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ με την υπ΄ αριθμ. 148/2016 απόφασή του προκήρυξε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση ενός ανοικτού περιφραγμένου χώρου 1.407,00 τ.μ. στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Ο Διαγωνισμός έγινε τελικά στις 27-5-2016 και σε αυτόν προσήλθε μόνον ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος με 255,00 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟΝ (!!) πλειοδότησε για τον χώρο !!
Δηλαδή, η ΚΕΔΜΑ εκμίσθωσε με μόλις 0,181 ΕΥΡΩ/τ.μ. έναν χώρο με διαμορφώσεις και σχετικές υποδομές, την ίδια ώρα που ένας οιοσδήποτε ιδιώτης για να νοικιάσει ένα κατάστημα ή έναν αντίστοιχο χώρο από άλλο ιδιώτη πρέπει να πληρώσει πολλαπλάσια χρήματα !!!
Από δω και μπρος λοιπόν, έχουμε και λέμε :
1. Η παραπάνω προκήρυξη είχε ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού το ποσόν των μόλις 250,00 ΕΥΡΩ !!
2. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αυτή αναρτήθηκε μόνον στον Δήμο και στα γραφεία της ΚΕΔΜΑ, και έτσι υπήρξε μόνον μία συμμετοχή στον διαγωνισμό, παρότι η τιμή ήταν τόσο χαμηλή. Με συνέπεια φυσικά να μην υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικού ανταγωνισμού προς όφελος της ΚΕΔΜΑ και εν τέλει του Δήμου !!
3. Με δεδομένο ότι στον χώρο αυτόν υπάρχει μόνον μία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος, ποιος θα πληρώνει τους λογαριασμούς αυτούς ;; Ελπίζουμε όχι η ΚΕΔΜΑ, διότι τότε ουσιαστικά θα "μπαίνει μέσα" !! Αυτό βεβαίως θα ελεγχθεί !!
4. Το κυριότερο : Γιατί δεν κρίθηκε ασύμφορος για την ΚΕΔΜΑ ο διαγωνισμός ώστε να επαναπροκηρυχθεί, ως είχε κάθε τέτοιο δικαίωμα να πράξει η ΚΕΔΜΑ ;;
Τι συμβαίνει τελικά στον Δήμο Μαραθώνος ;;
Ποιοι και με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν όλα τα παραπάνω και με ποια λογική ;;
Η ιστορία αυτή κάπου εδώ μόλις ξεκινά !!
Η συνέχεια θα είναι άμεση !!

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.