Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διατροφολόγοι σχετικά με την κατανάλωση πατάτας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Συγκεκριμένα, οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα
είναι επικίνδυνες για την υγεία, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε
σολανίνη, μιας τοξίνης που προκαλεί ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά
προβλήματα.
Όλες οι πατάτες παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για την προστασία τους.
Ωστόσο, οι πατάτες που εκθέτονται παρατεταμένα στο φως και σε
υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες
σολανίνης και να πρασινίσουν εξαιτίας της αύξησης της χλωροφύλλης.
Στα αριστερά της ακόλουθης φωτογραφίας, βρίσκεται μια ελαφρώς
πράσινη πατάτα που είναι ασφαλής για κατανάλωση και στα δεξιά μια
πατάτα, που έχει πρασινίσει πολύ και πρέπει να την πετάξετε.
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.