Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο Ερντογάν επιπλήττει τον Ομπάμα για τις δηλώσεις του!

Στρατής Μαζίδης
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία αναφέρει η hurriyetdailynews.
«Λυπάμαι διότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά την απουσία μου. Τα ζητήματα αυτά δεν υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη στη συνάντησή μας με τον κ. Ομπάμα» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομάδα δημοσιογράφων στις 2 Απριλίου ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου μετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια.
Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Ουάσινγκτον για κλειστές συνομιλίες ενώ δήλωσε πως δεν ήταν «μυστικό» ότι είναι προβληματισμένος από «ορισμένες τάσεις» στο εσωτερικό της Τουρκίας:
«Νομίζω ότι η προσέγγιση τους απέναντί στον Τύπο θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια.
Ο ηγέτης των ΗΠΑ σημείωσε επίσης ότι είχε εκφράσει αυτές τις ανησυχίες του στον Ερντογάν κάτι που ο τελευταίος αρνείται υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καμία τέτοια παρατήρηση έγινε από τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους:
«Δε μου ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Εκτός αυτού, σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας, έχουμε συμφωνήσει ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο και όχι μέσω του Τύπου».
Και ο Ερντογάν συνεχίζει: 
«Όπως έχω δηλώσει στην ομιλία μου στο Ινστιτούτο Brookings, υπάρχει ανάγκη να γίνει διάκριση μεταξύ κριτικής και προσβολής. Εδώ, κατά τη συνάντησή μου με διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους εξήγησα με παραδείγματα. Σε κάποιες εφημερίδες στην Τουρκία, βγαίνουν πρωτοσέλιδα καλώντας τον πρόεδρο ως «δολοφόνο, ληστή». Υπάρχουν απειλές που εκτοξεύονται στα πρωτοσέλιδα. Εφημερίδες και περιοδικά που κάνουν αυτές τις προσβολές συνεχίζουν να τυπώνονται. Αν ήταν αλήθεια ότι υπήρχε μια δικτατορία στην Τουρκία, τότε πώς θα μπορούσαν να βγουν τέτοιες δημοσιεύσεις;»
Και τελειώνει:
«Τέτοιου είδους προσβολές και απειλές δεν επιτρέπονται στη Δύση. Αν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτά τα ζητήματα [σχετικά με την ελευθερία του Τύπου] στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας τότε θα είχα παρουσιάσει όλα αυτά τα παραδείγματα».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.