Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (και όχι μόνο)!

ΤΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Έχουν προηγηθεί, οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου της ΝΔ, όπου το φαβορί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χάνει τις εκλογές κυρίως διότι, είχε υπαινιχθεί (και προετοιμαστεί), για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (το περιβόητο όραμα των Βρυξελών, για τον «Μεγάλο Κυβερνητικό Σχηματισμό»). Αντίθετα ο νικητής (αουτσάιντερ) Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεσμευτεί, για το αντίθετο!
Τα γεγονότα:
1. Μέσα Φεβρουαρίου 2016, γίνεται η καθοριστική «Επιχειρησιακή Σχεδίαση», στη συνάντηση κορυφής Μέρκελ – Ολάντ. (σχετ. 1)
2. Ακολουθεί ο προσδιορισμός του «Πεδίου Δράσεως» και γίνεται η «Ανάθεση Αποστολής», κατά την τριμερή συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα. (σχετ. 2)
3. Την επόμενη, γίνεται η «Κατανομή Στόχων», στην οποία, η μεν Μέρκελ αναλαμβάνει τον Μητσοτάκη και ο δε Ολάντ, τους Τσίπρα-Γεννηματά (ταυτόχρονα), στις Συνόδους του ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκρατών αντίστοιχα. (σχετ. 3 και 4)
4. Αμέσως μετά, εκδηλώνεται ο κεραυνοβόλος «Έρωτας» του Σόιμπλε (και Σαπέν), προς τον Τσίπρα και η αφοσίωση ΟΛΩΝ τους, προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. (σχετ. 5)
5. Αμέσως-αμέσως μετά, διατάσσεται αιφνίδια καθοριστική «Επιδρομική Ενέργεια» του Σούτς στην Ελλάδα, με αποκλειστικούς στόχους συναντήσεων τους Τσίπρα – Φώρη – Θεοδωράκη (γι’ αυτό το λόγο και χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική επίσκεψη) (σχετ. 6)
6. Και μετά-μετά, αναδύεται (ως υποβρύχιο) και ο καμουφλαρισμένος στην εφεδρεία ΓΑΠ (Παπανδρέου), μετά από το γενικευμένο κάλεσμα της Φώφης, περί συγκρότησης Κεντροαριστεράς  και αναλαμβάνει, να «προσεγγίσει» (αθόρυβα) τον απρόβλεπτο Λεβέντη. (σχετ. 7)
7. Τέλος, όπως πάντα, την τελική έκβαση της επιχείρησης, θα κρίνουν οι «Δολιοφθορείς» (βατραχάνθρωποι και καταδρομείς) και το έργο αυτό, ανατίθεται στον «παλιό και έμπειρο» Σηφουνάκη, για να εξουδετερώσει, τα «Οχυρά» και τις όποιες άμυνες αντίστασης. (σχετ. 8)
Εν τω μεταξύ, με συντονισμένες «Ψυχολογικές Επιχειρήσεις», έχει βληθεί καίρια το ηθικό και η ομοψυχία, στα στρατόπεδα των «ευάλωτων» ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, με τους μισούς «Λοχαγούς», να θέλουν συνθηκολόγηση με την Αριστερά και τους άλλους μισούς, με την Δεξιά.
Η νίκη πλέον φαίνεται δεδομένη, ΑΛΛΑ όπως πάντα, ακόμα και μια νίκη, έχει κόστος και «παράπλευρες απώλειες»! Έτσι λοιπόν και λόγω του Πάσχα των Ελλήνων, αποφασίστηκε τον ρόλο του «οβελία», να παίξει ο Πάνος ΚαΗμμένος, που μάλλον το μυρίστηκε το μέλλον του και γι’ αυτό, άρχισε να «βελάζει» αγχωμένος, τα περί Μουζάλα ο καημένος!.
Επίλογος:
Υπό τις προϋποθέσεις αυτές, η προ ημερών επιλογή του Μητσοτάκη, να «ζητήσει Εκλογές», ήταν δεδομένη. Με την ενέργεια του αυτή, ήθελε αφ’ ενός μεν, να σταματήσει οριστικά τις πιέσεις των Ευρωπαίων, ώστε να συναινέσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου δε, να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ (σκόπιμα) όλους τους άλλους της Αντιπολίτευσης, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ  σκοπεύοντας έτσι, στο ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ του πολιτικού τοπίου, μέσω, της εκτόπισης τους από τον «Χώρο του Κέντρου», αλλά και του (κατά συνέπεια) κομματικού κανιβαλισμού τους, τόσο των ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωσης Κεντρώων, από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, από τη ΝΔ.
Το Έπαθλο (των Βρυξελλών):
Η ασφαλής υπερψήφιση των μέτρων Αξιολόγησης (3ου Μνημονίου) και η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Χώρα μας (βλ. έλεγχος).
Σχετικά : «Τα επιχειρησιακά ντοκουμέντα»
1. Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ
http://www.tanea.gr/news/world/article/5332401/synanthsh-merkel-olant-thn-kyriakh-gia-prosfygiko-kai-brexit/
2. Τριμερής σύσκεψη Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα
http://www.thetoc.gr/politiki/article/trimeris-merkel-olant-tsipra-stis-brukselles
3. Συνάντηση Μέρκελ - Μητσοτάκη
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5336015/me-anoixta-xartia-sto-prwto-ranteboy-me-merkel/
4. Συνάντηση Ολαντ – Τσίπρα - Γεννηματά
http://lykavitos.gr/archives/266821
5. Κεραυνοβόλος Έρωτας Σόιμπλε – Σαπέν, με Αλέξη Τσίπρα
http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/20/politiki-germania-gallia_n_9510034.html
6. Ταξίδι αστραπή Σούλτς στην Ελλάδα – συνάντηση με νόημα (Τσίπρας – Θεοδοράκη – Φώφη).
http://www.skai.gr/news/politics/article/310948/aifnidiastiki-episkepsi-tou-martin-soults-stin-athina-/
7. Δραστηριοποίηση ΓΑΠ – πρόσκληση Λεβέντη
http://www.nooz.gr/greece/nai-apo-papandreou-stin-prosklisi-8eodoraki
8. Ο ρόλος Σηφουνάκη
http://www.avgi.gr/article/6412315/to-pasok-diapseudei-sunantiseis-f-gennimata-me-sifounaki-tsironi-
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.