Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Άντε τώρα να διαχειριστείς την "καυτή πατάτα"

¨κάποιο λάκκο έχει η φάβα¨
Και τώρα τι;
Έκλεισαν τα φώτα των Βρυξελλών μαζί με το κλείσιμο των συνόρων και η ¨καυτή πατάτα¨ παραμένει σε Ελληνικά χέρια.

Δεν καίει απλώς , αλλά ζεματάει και όποιος την κρατάει καίγεται.

Τι θα πεις στους εξαθλιωμένους της Ειδομένης και των Ελληνικών λιμανιών;

Να τι πρόλαβε να τους πει η Μέρκελ..

¨Η Α. Μερκελ ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να παραμένουν εκεί και τους απηύθυνε έκκληση να αποχωρήσουν. Αναφερόμενη στο ζήτημα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας, ανέφερε πως η Ελλάδα μέσω της διμερούς συμφωνίας για την επαναπροώθηση την έχει αναγνωρίσει τονίζοντας εκ παραλλήλου ότι η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει στο σύνολο της τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες. ¨Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.capital.gr/ 18 Μαρτίου 2016

Ειδικά όταν άκουσαν ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα και σέβεται την συνθήκη της Γενεύης , οι πρόσφυγες- λαθρομετανάστες ανατρίχιασαν.

¨Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία μικρής ομάδας προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στη σιδηροδρομική διάβαση.

Οι πρόσφυγες, ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Γερμανίας¨ http://www.pronews.gr/portal 18 Μαρτίου 2016

Άλλοι χάθηκαν στην μετάφραση και πανηγυρίζουν.

¨Πρόσφυγες στον Πειραιά πίστεψαν ότι η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σήμαινε ότι άνοιγαν τα σύνορα και συνεπώς, ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες άρχισαν έτσι να χορεύουν, να χειροκροτούν και να πανηγυρίζουν στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο, έπειτα από λίγη ώρα έμαθαν ότι η πληροφορία που έλαβαν περί ανοίγματος των συνόρων δεν ήταν αληθινή.¨ https://hellasforce.com/18 Μαρτίου 2016

Πως θα πειστούν τόσοι άνθρωποι ότι το ταξίδι τους τελείωσε στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία;

Έτσι τις επόμενες ημέρες και ώρες στους δρόμους θα διαμαρτύρονται μαζί με τις Ελληνικές κοινωνικές ομάδες και άλλες φυλές και γλώσσες για τα ¨ δίκαια αιτήματα¨ τους , με αποτέλεσμα η πολιτισμικότητα να γίνει σήμα κατατεθέν της καθημερινότητας.

Όλοι τους εκτός από τους πράκτορες και του εν δυνάμει δολοφόνους τζιχαντιστές δεν κρατιούνται με το ζόρι εδώ γιατί έχουν ήδη οι περισσότεροι συγγενείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενδεικτικό της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε θα είναι από εδώ και πέρα τέτοιες εικόνες…

¨έξι λεωφορεία με 230 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στις 4 το απόγευμα στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, όπου δημιουργήθηκε κέντρο μετεγκατάστασης και το πρωί δέχτηκε τους πρώτους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο 10 οικογένειες από το Ιράκ και την Συρία, που έφτασαν εκεί νωρίς το πρωί, μάζεψαν τις αποσκευές τους και επιδιώκουν να επιστρέψουν στην Αθήνα. Όπως λένε, νιώθουν απομονωμένοι στο Κέντρο και θεωρούν πως στην πρωτεύουσα θα έχουν καλύτερη πληροφόρηση για τις εξελίξεις.¨ http://www.iefimerida.gr/

Τις επόμενες μέρες το Αιγαίο θα γίνει το κολαστήριο ψυχών και των τούρκων διακινητών- δουλεμπόρων γιατί τους βάζουν ένα περιθώριο μέχρι της 4 Απριλίου.

¨Συνοπτικά η συμφωνία προβλέπει ότι:

Από τις 20 Μαρτίου όσοι Σύροι πρόσφυγες μπουν παράνομα στην Ελλάδα θα επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία.

Η επανεισδοχή τους θα ξεκινήσει την 4η Απριλίου.

Για κάθε Σύρο πρόσφυγα που παίρνει η Τουρκία, θα στέλνει έναν στην Ευρώπη.

Οροφή θα είναι οι 72.000 επιστροφές στην Τουρκία

Επιβεβαιώνεται η παρουσία Τούρκων αξιωματικών στη νησιά.¨ http://www.iefimerida.gr/18 Μαρτίου 2016

Δηλ . αν καταλάβαμε καλά αν μέχρι της 4 Απριλίου περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 72.000 πρόσφυγες τους υπόλοιπους ποίος θα τους υποδεχτεί;

Ο μεν Νταβούντογλου γυρίζει πίσω με ευρώπουλα- παραδάκι

Νταβούτογλου: Τα χρήματα θα πάνε για το καλό των Σύρων

Και στα τρία εκατομμύρια των στοιβαγμένων μεταναστών οι δουλέμποροι θα συνεχίσουν να τους λένε ψέματα και να διακινδυνεύουν ζωές αρκεί αυτοί να μην χάσουν το μεροκάματο του τρόμου.

Τελικά τώρα γνωρίζουμε ποια είναι η βαριά βιομηχανία των τούρκων. Ανέκαθεν ήταν το σκλαβοπάζαρο.

¨Χρυσές δουλειές αναμένονται για τους Τούρκους διακινητές μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Η τελευταία πήρε αυτό που ήθελε (βίζα και άνοιγμα κεφαλαίων για ενταξιακές διαπραγματεύσεις) με μοναδικό διαπραγματευτικό της όπλο Σύρους πρόσφυγες.

Όσο για τους διακινητές αυτοί θα συνεχίσουν κανονικά την δουλειά τους. Θα παίρνουν χιλιάδες ευρώ για μεταφέρουν τους μετανάστες στα ελληνικά παράλια και στη συνέχεια οι ίδιοι θα επιστρέφουν πίσω για να αναπληρώσουν ψάχνοντας είτε τον ίδιο δρόμο είτε εναλλακτικά δρομολόγια.

Όταν η οροφή των 72.000 αλλοδαπών (που δε σημαίνει ότι θα είναι διαφορετικοί, μπορεί να είναι και οι ίδιοι και οι ίδιοι) συμπληρωθεί, και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, τότε είτε θα υπάρξει νέα έκρηξη παράνομων εισόδων στην Ελλάδα, μέχρι να επανεξεταστεί το θέμα όπως αναφέρεται στην συμφωνία.¨ http://www.pronews.gr/portal 18 Μαρτίου 2016

Κατέβασαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δώσανε χρήματα στους Τούρκους.

Κατά πόσο είμαστε σίγουροι ότι οι Τούρκοι θα σφραγίσουν τα σύνορα τους;

Μπορεί για λίγες μέρες μέχρι να ξαναζητήσουν πάλι χρήματα.

Αυτό που ήθελαν κάποιοι έγινε. Η Ελλάδα φαίνεται ότι μπαίνει σε ένα σπιράλ γεωκοινωνικής και γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης διότι εκτός των άλλων θα πρέπει να διαχειριστεί την ΟΡΓΗ των εγκλωβισμένων ξένων που δεν γνωρίζουμε πως θα εκφραστεί και με τι τρόπους τις επόμενες μέρες.

Ο Έλληνας με την ¨καυτή πατάτα¨ των Βρυξελλών και ο τούρκος να καραδοκεί στο Αιγαίο.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.