Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πλήθος οι νεκροί & τραυματίες δημοτικοί υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια – Ποιοι δημοι εμπλέκονται (λίστα)

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 42χρονου εργάτη καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Θανάση Καλογέρη η aftodioikisi.gr κάνει έναν απολογισμό στα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στους δήμους τα τελευταία χρόνια.

-Την 1η Οκτωβρίου 2014, εργάτης καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου χάνει τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο και τον παρέσυρε μαζί με έναν συνάδελφό του την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
-Στις 19 Νοεμβρίου του 2014, βρίσκει τραγικό θάνατο ένας 49χρονος υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο του Δήμου και τον παρέσυρε.
-Στις 29 Ιανουαρίου 2015, ο 27χρονος οδηγός φορτηγού του Δήμου Πλατανιά Χανίων Σήφης Γναφάκης έχασε την ζωή του έπειτα από ανατροπή του οχήματος που οδηγούσε στον πάνω Πλατανιά. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν συμβασιούχος (οκταμηνίτης).
-Στις 22 Απριλίου 2015, 54χρονος οδηγός του Δήμου Ικαρίας έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε όχημα φορτωτή-εκσκαφέα, στο πλαίσιο εργασιών ύδρευσης στην περιοχή του Δρούτσουλα (δημοτική ενότητα Ευδήλου).
-Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, ο Γ.Φ. οδηγός απορριμματοφόρου, πατέρας 2 παιδιών, που εργαζόταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας αποκομιδής σκουπιδιών στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, βρήκε τραγικό θάνατο όταν σε μία στροφή του δρόμου κοντά στο χωριό Διχομοίρι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σε γκρεμό 100 μέτρων.
-Στις 15 Ιανουαρίου 2016 ο 55χρονος Λεωνίδας Συμεωνίδης, εργάτης του Δήμου Χαλκηδόνας έχασε τη ζωή του στα Κουφαλια Θεσσαλονίκης όταν ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν και τον παρέσυρε.
-Στις 18 Ιανουαρίου 2016 58χρονος χειριστής μηχανήματος του Δήμου Καρπενησίου έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του αποχιονισμού στην Ευρυτανία.
-Στις 19 Ιανουαρίου 2016 ο  35χρονος Γιώργος Σταμέλος πενταμηνίτης του Δήμου Μεγαρέων αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από τετράμηνη νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρού τραυματισμού του κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του δήμου Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση για την οποία η ΠΟΕ-ΟΤΑ έβγαλε ανακοίνωση μόνο μετά από σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr.
-Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 εργαζόμενος στο βουλκανιζατέρ του Δήμου Περιστερίου τραυματίστηκε όταν την ώρα που φούσκωνε λάστιχο οχήματος του δήμου  έσκασε και τον χτύπησε στην κοιλιά!
-Στις 22 Μαρτίου 2016 ο 42χρονος Θανάσης Καλογέρης, εργάτης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του καθώς την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στην οδό Αλεξανδρείας στην περιοχή του Κολωνού (4ο Δημοτικό Διαμέρισμα) ένα διερχόμενο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και τον χτύπησε.
Παράλληλα:
-Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Χαλκίδα. Η 31χρονη γυναίκα, υπάλληλος του Δήμου Χαλκιδέων γλίστρησε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό σε κρίσιμη κατάσταση.
-Στις 8 Μαρτίου 2016 σημειώθηκε σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν οκταμηνίτης εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έπεσε από το απορριμματοφόρο στην περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο 40χρονος συμβασιούχος υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών βρίσκεται ακόμη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.