Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Έγγραφο φωτιά αποδεικνύει ότι η Τουρκία οργάνωσε τη μεταφορά τρομοκρατών της Jabhat al-Nusra στη Συρία μέσω των συνόρων της

To γεωργιανό ενημερωτικό-αναλυτικό Πρακτορείο «GRUZINFORM» δημοσίευσε στις 1.2.16 έγγραφο βάσει του οποίου οι ειδικοί του πρακτορείου συμπέραναν ότι η Τουρκία πριν από το 2013 έστελνε τρομοκράτες στη Συρία. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, η μεταφορά των Μουτζαχεντίν μέσω του τουρκικού εδάφους στη Συρία οργανώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.
 
Το «GRUZINFORM» σημειώνει ότι μετά τη δημοσίευση του εγγράφου δεν αποτελεί πλέον έκπληξη πόσο εύκολα οι πολίτες της Γεωργίας από τις βορειο-Καυκάσιες εθνικότητες από το Pankiskiy μπαίνουν στη Συρία και μετά την αποκόμιση αρκετών  δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες επιστρέφουν  πίσω στο σπίτι τους έχοντας ένα υπόλοιπο.
Η διαδρομή «Γεωργία – Συρία: Η Τουρκία διαμετακόμιση» παρέχεται από τις δομές εξουσίας της Τουρκίας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Υπουργείο Εσωτερικών), τις τοπικές αρχές (επαρχία Χατάι) και το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Το «GRUZINFORM» θεωρεί επίσης ότι μετά τη δημοσίευση του εγγράφου αποδεικνύονται υποκριτικοί οι ισχυρισμοί του Erdogan για το ότι η Τουρκία δε σχετίζεται με τη συριακή σύγκρουση και ότι μάχεται κατά της τρομοκρατίας και της DAESH και ότι τα τουρκικά σύνορα έκλεισαν για διακίνηση τρομοκρατών, λαθρεμπόριο όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών. Τα λεγόμενά του είναι άκρως παραπλανητικά.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση το έγγραφο θα πρέπει ν΄αξιολογηθούν κι υπό άλλη οπτική οι συχνές δημόσιες επισκέψεις του Υπουργού Άμυνας της Γεωργίας T. Khidasheli στην Τουρκία όσο και στο Pankiskiy.
 red-REDAQ-qvem (1)
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Απόρρητο
Toυρκική Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Επαρχία Hatay
Αριθμός: 21714546-47201 (81340) 224-5826 / 42438
Ημερομηνία: 15.03.2013

Θέμα: περιφερειακών συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας (TR) παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης για τους Μουτζαχεντίν Jabhat al-Nusra που διεξάγουν τον αγώνα στη Συρία κατά της ενίσχυση των θέσεων του συριακού κουρδικού «Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης» και κατ΄αυτόν τον τρόπον εμποδίζουν την επέκταση της αυτονομιστικής οργάνωσης «PKK».Υπ΄αυτό το πλαίσιο οι ακόλουθες αξιώσεις:
Τοποθέτηση των Μουτζαχεντίν στις εγκαταστάσεις πρόνοιας που ανήκουν σε δημόσια ιδρύματα της επαρχίας σας (Χατάι).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αριθμό 2013/12

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  να εξασφαλιστεί η μετάβαση  Μουτζαχεντίν μέσω επαρχίας σας προς Συρία για την καταπολέμηση της αυτονομιστικής οργάνωσης «PKK», με σκοπό την μη επέκταση του συριακού της εκπροσώπου του «Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης»
Μεταξύ αυτών των Μουτζαχεντίν, ως επί το πλείστον, είναι άτομα από την Τσετσενία και τυνησιακής εθνικότητας που σχετίζονται με την οργάνωση Jabhat al-Nusra και έρχονται στη χώρα μας από διάφορες χώρες. Την ίδια στιγμή, να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών να τους παραχθεί η απαραίτητη στήριξη και βοήθεια, πλήρη παροχή επαρκούς επιπέδου ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Captsuhush
Στο πλαίσιο αυτό:
Η επαρχία Hatay αποκτά στρατηγική σημασία στο πλαίσιο της μεταφοράς των Μουτζαχεντίν από το έδαφος της χώρας μας στη Συρία.
Η μετακίνηση μέσα από την περιοχή, η εκπαίδευση και η παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες μουτζαχεντίν και η μετέπειτα μεταφορά τους πέρα ​​από τα σύνορα θα πραγματοποιείται κυρίως μέσω επαρχία σας (Χατάι).
 Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι ενδιαφερόμενες αρχές με αρμόδιες εξουσίες. Με βάση το παρόν έγγραφο να συντονιστεί η ηγεσία της επαρχίας Χατάι.
Ενεργοποίηση  διαφόρων πολιτικών θεσμών και οργανισμών προς εξασφάλιση αυξημένων μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατά την μεταφορά στη περιοχής σας (Χατάι) των Μουτζαχεντίν  είτε αεροπορικώς είτε οδικώς.
Κρίνεται σκόπιμο να τοποθετήσετε τους Μουτζαχεντίν σε ξενώνες που τελούν υπό τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Θρησκευμάτων, καθώς και σε δημόσια επαρχιακά ξενοδοχεία υπό τις άμεσες διαταγές του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.
Κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της παρούσας εγκυκλίου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των προσωπικών δεδομένων..
Λεπτομέρειες και τις απαιτήσεις ας υποθέσουμε καταμέτρηση
Είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Μουαμέρ Γκουλέρ
Ο υπουργός Εσωτερικών
υπογραφή            GRUZINFORM 1.2.2016

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.