Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σημαντική παρέμβαση του τ. ΓΕΣ Μανωλά: Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα Σκόπια και την Αυστρία

Την παρέμβαση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά προκάλεσαν οι τελευταίες ραγδαίες εξελίσεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. 
Ο στρατηγός Μανωλάς προχωρά σε μια σύντομη δήλωση - ανάλυση του πως πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα και σε ποια πεδία το αμέσως επόμενο διάστημα σε διπλωματικό επίπεδο.
Η δήλωση έχει ως εξής:
Η κατάσταση όπως εξελίσσεται με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ήδη έχει αρχίσει και επηρεάζει το εσωτερικό μας περιβάλλον σε θέματα ασφαλείας, αλλά και σε θέματα διοικητικης φύσεως.
Για την αντιμετώπιση της καταστάσεως ήδη έχουν δοθεί εντολές για δημιουργία περισσοτέρων καταυλισμών.
Οι αριθμοί όμως και η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Η τάση είναι αυξητική και η πίεση πέφτει στη χώρα μας. Εκτός από τα εσωτερικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται και τα οποία ίσως θα πρέπει να δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια, όπως πχ έλεγχος μετακινήσεων, ασφάλεια μετακινήσεων, τοποθεσίες κατασκευής καταυλισμών κλπ είναι σημαντικό να αναλάβουμε τώρα αν όχι χθες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να βελτιώσουμε την κατάσταση στο εσωτερικό.
Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η αίτηση επισπεύσεως της συνόδου κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου, να γίνει νωρίτερα λόγω των δυναμικών που αναπτύσσονται.
Επειδή δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, οι δυναμικές που αναπτύσσονται δημιουργούν έλλειμμα ασφαλείας και προϋποθέσεις πιθανής αποσταθεροποίησης, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την επίσπευση της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό. Η κατάσταση είναι έκτακτη.
Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να κάνουμε, είναι να επικαλεστούμε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της Συμμαχίας το οποίο επιτρέπει σε μια χώρα μέλος να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα που την απασχολεί και να προσκαλέσει και χώρες εκτός Συμμαχίας με τις οποίες θα διεξάγουν διαβουλεύσεις. Με αυτό τον τρόπο το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να καλέσει για διαβουλεύσεις χώρες όπως η Αυστρία, η ΠΓΔΜ οι οποίες είναι PSP χώρες και να τις πιέσει διπλωματικά να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος αναλαμβάνοντας ένα πιο πιεστικό ρόλο από αυτόν που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα να ενταθούν οι σχέσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ανταλλαγή συνδέσμων με τις ΜΚΟ που δρουν αυτή τη στιγμής τη χώρα για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παρουσιαζομένων προκλήσεων. Είναι σημαντικό να δράσουμε τάχιστα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά τώρα.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.