Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η «ιερή αγελάδα» των συνταξιούχων: Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τόλμησαν, ο Τσίπρας θα τολμήσει;


ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Για όσους δεν το γνωρίζουν ή το ξέχασαν να τους το υπενθυμίσουμε.
Συμπληρώθηκαν αισίως δύο χρόνια ατέρμονων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση .
Αλλη ήταν επί Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου,γνωστή ως πέμπτη αξιολόγηση (αφορούσε άλλο πρόγραμμα στήριξης αλλά απαιτούσε τα ίδια περίπου μέτρα που έπρεπε να ληφθούν από ελληνικής Κυβέρνησης) και άλλη η τωρινή αξιολόγηση που βασίζεται σε άλλο -εξ αρχής- νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα μας (κοντά στα 90 δις ευρώ).
Η τότε αξιολόγηση επί Σαμαρά-Βενιζέλου είχε ορισθεί να λήξει τον Φεβρουάριο του 2014. Μπροστά στο φόβο μιας επερχόμενης ήττας (λες και δεν ήρθε) οι "εθνικοί" ηγέτες Σαμαράς και Βενιζέλος παρέτειναν επί ένα χρόνο τις διαπραγματεύσεις για να μη πιουν το πικρό ποτήρι των μέτρων και άρα να χάσουν την εξουσία.
Την καυτή πατάτα με τα μέτρα ( συνταξιοδοτικό όπως και σήμερα) την παρέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να γλιτώσουν την εκλογική πανωλεθρία. Ενώ,είναι αλήθεια,έβαλαν την οικονομία σε σταθεροποιητική και αναπτυξιακή τροχιά δεν είχαν την τόλμη να τραβήξουν λίγο περισσότερο το κάρο παίρνοντας τα μέτρα και συμφωνώντας για την αξιολόγηση.
Αν το είχαν κάνει θα γλιτώναμε πιθανόν το τρίτο Μνημόνιο και τις βαρουφάκειες παλαβομάρες και τυχοδιωκτισμούς που μετέτρεψαν για ένα εξάμηνο την οικονομία μας σε λούνα-παρκ και βαριετέ με ανυπολόγιστες συνέπειες για εργαζόμενους και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα(οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ένιωσαν το παραμικρό καθώς ο παράς της σύνταξης και του μισθού έπεφτε κανονικά).
Κι αφού η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανακάλυψε ότι η πτωχευμένη Ελλάς δεν έχει πυρομαχικά ούτε συμμάχους για να πολεμήσει τους δανειστές( να της περικόψουν δηλαδή τα δανεικά τους που φαγώθηκαν από όλους μας) διαπραγματεύεται τώρα με τους δανειστές για να κλείσει την τωρινή αξιολόγηση.
Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές τα ίδια όπως και επί Σαμ​αρά-Βενιζέλου.Μαχαίρι στο συνταξιοδοτικό.Αν και αυτοί φανούν άβουλοι και μοιραίοι η Ιστορία δεν θα τους το συγχωρέσει.Και ξέρετε τι ζητούν οι δανειστές;
Να περικοπεί η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δις ευρώ .Να πάψουμε να χρηματοδοτούμε με φόρους και αυξημένες εισφορές παχυλές συντάξεις και εφάπαξ σε μερικές δεκάδες χιλιάδες βολεμένων συνταξιούχων κυρίως των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου .
Αυτό είναι όλο.Αν έχουν σκοπό να μας πεθάνουν για να μην αγγίξουν υψηλόμισθους και υπερπροστατευμένους συνταξιούχους(συμφωνώ με τον Γ. Στουρνάρα που ζήτησε περικοπή συντάξεων και όχι νέους φόρους και αύξηση εισφορών) να τα μαζέψουμε όλοι και φύγουμε. Αλλά μπορούμε και κάτι άλλο.Να πάψουμε να πληρώνουμε φόρους και εισφορές. 

newpost.gr
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.