Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Φερχόφστατ: δε λύνουμε κανένα πρόβλημα δίνοντας λεφτά στους Τούρκους! Είναι ουτοπικό!

Την άποψη ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Τουρκία δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα επισημαίνει ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου επί εννέα χρόνια (1999-2008), Γκι Φερχόφστατ σε συνέντευξή του στην Αθηνά Παπακώστα και την ελληνική έκδοση της Huffington Post που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ.
Στην ερώτηση ποια είναι η θέση του σχετικά με την άποψη ορισμένων κρατών - μελών της ΕΕ τα οποία θέλουν να αποβάλλουν την Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν ο βέλγος πολιτικός απαντά:
Ότι είναι ανόητο να συμβεί αυτό. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα τεράστιο camp προσφύγων έχοντας τα σύνορα της χώρας στον Βορρά κλειστά. Χρειάζεται να κάνουμε το αντίθετο: να διαχειριστούμε τα εξωτερικά μας σύνορα και να δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατό μία ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. 
Προτείνω μάλιστα να προχωρήσουμε με αυτή τη νέα υπηρεσία φύλαξης των συνόρων χωρίς να περιμένουμε τη νομοθέτησή της. Μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως με την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή εάν τη λάβουμε ως μέτρο έκτακτης ανάγκης. Η Συνθήκη (σ.σ. για τη λειτουργία της ΕΕ) στο άρθρο 78 το επιτρέπει αυτό. Σημειώνει μάλιστα ότι όταν υπάρχει δραματική εισροή ανθρώπων από Τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να λάβουμε μέτρα έκτακτης ανάγκης. 
Οπότε, η πρότασή μου είναι άμεσα να συσταθούν η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και η ευρωπαϊκή φρουρά συνόρων για να ελέγχει τα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν. Να δοθεί επίσης απευθείας οικονομική βοήθεια στους ανθρώπους και τις κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες και να μην σκεφτόμαστε ότι δίνοντας χρήματα στους Τούρκους θα λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό είναι ουτοπικό
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.