Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Aυτές είναι οι επόμενες πόλεις στις οποίες θα χτιστούν στρατόπεδα προσφύγων-λαθρομεταναστών

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ"  
Μετά την Σίνδο και το Σχιστό, αλλά και τα πέντε hot spots στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο, θα έχουν σειρά και άλλες ελληνικές πόλεις σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκέσουν (και δεν θα επαρκέσουν), για να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που πρόκειται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα:

;Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις πόλεις του Ναυπλίου, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας, της Καλαμάτας και της Πρέβεζας δηλαδή εν ολίγοις διάχυση σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως παραδέχθηκε άλλωστε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας.
Ο υπουργός δήλωσε ότι: "Η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους."
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόλις χθες προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στην χώρα, δεδομένου ότι κλείνουν τα σύνορα στον Βορρά δηλαδή στην Ειδομένη και κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο κατά της χώρας για εθνολογική και πληθυσμιακή αλλοίωση!
Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως ότι για τον πόλεμο στην Συρία ευθύνεται αποκλειστικά η ΕΕ και συνεπακόλουθα η Ουάσιγκτον όπως από την αρχή της σύρραξης πριν 4 χρόνια αναφέρει το pronews.gr
Είπε: «Όλα αυτά τα πράγματα φαίνονται σχεδιασμένα». «Θα έπρεπε όλοι να αναρωτηθούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι άφησαν τη Συρία και πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου. Ποιοι φταίνε που έφυγαν; Ποιοι τους βομβάρδισαν; Ποιοι και γιατί κάνουν τον πόλεμο;  Κλαίμε όλοι γιατί πνίγηκαν τα παιδιά όταν οι ίδιοι που έκαναν τον πόλεμο βάζουν παλούκια και φτιάχνουν σύνορα για να μην πάνε στις χώρες τους. Θέλετε μια πρόβλεψη; Θα πάνε επιλεγμένα κάποιοι (μετανάστες) για να γίνουν εργατικά χέρια αυτών που έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια. Γι’ αυτό επιμένω ότι δεν πρέπει να κλεινόμαστε μόνο στο συναίσθημα. Όσα συμβαίνουν σήμερα είναι σχεδιασμένα για τα επόμενα πενήντα χρόνια».
Eίπε μάλιστα για το ζήτημα των τζαμιών:
«Επί του προκατόχου μου Μακαριστού Χριστόδουλου είχε ληφθεί και απόφαση να γίνει το τζαμί. Μάλιστα η Εκκλησία έδωσε και μια μεγάλη έκταση στο Σκαραμαγκά για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι στις ανάγκες τους. Κι εγώ όταν είχα ερωτηθεί στην αρχή, είχα πει να προχωρήσουμε. Τώρα όμως μετά απ όλα αυτά που ζούμε και γίνονται οφείλω να πω ότι επιφυλάσσομαι. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Διότι σας θέτω για παράδειγμα ένα ερώτημα: σε ποιους θα κάνουμε τζαμί; Στους Σουνίτες ή στους Σιίτες που σφάζονται μεταξύ τους;  Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Προσευχή ή θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού και φονταμενταλισμού; Και ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα;»
Συνεπώς όλοι όσοι πίστευαν ότι οι λαθρο-πρόσφυγες είναι κάτι που θα απσχολήσει κάποιου πολύ μακριά από αυτούς σε μακρινά νησιά έκαναν μεγάλο λάθος θα έρθουν σύντομα κοντά τους και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πόλεις αυτές θα είναι οι τελευταίες και δεν θα υπάρξουν κι άλλες, καθώς η δεξαμενή λάθρο και προσφύγων είναι ανεξάντλητη όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Συρία, ένας πόλεμος τον οποίο ΗΠΑ και ΕΕ υπέθαλψαν και δημιούργησαν (με βασική ευθύνη της Ουάσιγκτον οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν).
Μόλις χθες  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τους δημάρχους της Αττικής να προτείνουν άμεσα χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να προλάβουν τυχόν κλείσιμο των συνόρων!
Που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι.
«Θα δημιουργηθεί το κέντρο στο Σχιστό, ωστόσο ζητάμε από τους δημάρχους της Αττικής -γιατί η Αττική πιθανόν να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος λόγω του λιμανιού του Πειραιά- να μας υποδείξετε και άλλο χώρο», επισήμανε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της περιφερειακής Ένωσης δήμων Αττικής για το προσφυγικό, όπου εκπροσώπησε τον Γιάννη Μουζάλα.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έθεσε ως διορία για την υπόδειξη αυτή την επόμενη εβδομάδα «γιατί αν έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων ή σχετική διορία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιπλέον χώρους». 
Την υπόδειξη χώρων θα ζητήσει το υπουργείο και από όλους τους δημάρχους της χώρας, δηλαδή όλη η Ελλάδα θα συμμετέχει σε αυτό!
Ανάλογο αίτημα, είχε γίνει από την πλευρά του υπουργείου και τον περασμένο Οκτώβριο με κατεπείγοντα έγγραφα, ωστόσο δεν προτάθηκαν ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι χώροι. 
«Αν εγκλωβιστεί κόσμος, τότε δυστυχώς οι λύσεις θα επιβληθούν από τα πράγματα, όχι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε. Εκτίμησε πάντως ότι αν κλείσει η Ειδομένη, τότε θα μειωθούν και οι ροές προς την Ελλάδα.
Οι χώροι που επιλέγονται είναι γήπεδα για την ανάπτυξη κοντέινερ και σκηνών, εκτός και αν προσφερθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως στρατόπεδα που έχουν στοιχειώδεις υποδομές. «Λύσεις τύπου αθλητικών και εκθεσιακών κέντρων είναι μάλλον προσωρινές αλλά στην ανάγκη θα πρέπει να υποδειχθούν», τόνισε.
Το υπουργείο δεν θέλει να αναπτύξει τεράστια κέντρα και θέλει η παραμονή σε αυτά προσφύγων και μεταναστών να είναι για το μικρότερο δυνατό διάστημα, «κατ’ εμέ σίγουρα δεν είναι μήνες, γιατί έτσι δημιουργείται ένα μικρό γκέτο σε κάθε περιοχή», όπως διευκρίνισε. 
«Με ανοιχτή την Ειδομένη το πλάνο είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να φιλοξενούνται 24-72 ώρες, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό είναι εφικτό με κλειστή την Ειδομένη», πρόσθεσε. 
"Το υπουργείο υλοποιεί κανονισμό λειτουργίας για τα κέντρα στα νησιά και την ενδοχώρα. Πρότυπο αποτελεί η λειτουργία του Ελαιώνα, δεν είναι υποδειγματικό το Γαλάτσι ή το Ελληνικό, δηλαδή η λειτουργία ανοιχτής δομής, όπου η είσοδος και η έξοδος ελέγχονται από την αστυνομία, η σίτιση γίνεται από το στρατό και η υγειονομική περίθαλψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη βοήθεια των ΜΚΟ και στο εξής και με τη συνδρομή των υγειονομικών υπηρεσιών του στρατού".
"Αν και η δέσμευση της Ελλάδας προς την Ευρώπη είναι η δημιουργία 50.000 θέσεων φιλοξενίας, έχουμε έλλειψη πάνω από 10.000 θέσεις". 
"Στα hotspots στα νησιά έχουν υπολογιστεί 8.400 θέσεις και υλοποιούνται οι 7.000 ξεκινάει να υλοποιείται και η Κως παρά τις αντιδράσεις του δημάρχου, 1.300 θέσεις είναι ανεπτυγμένες σε δομές όλη την Ελλάδα, θα προχωρήσει και η επέκταση του Ελαιώνα και 5.500 θέσεις αφορούν στα προαναχωρησιακά κέντρα. 
Επίσης, προχωράει η κατασκευή των κέντρων μετεγκατάστασης στο Σχιστό και τη Σίνδο, καθώς και άλλων δυο μικρών χώρων", τους οποίους όμως ο γενικός γραμματέας δεν αποκάλυψε.
Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, που παραχώρησε το γήπεδο του Χόκεϊ για προσωρινό κέντρο φιλοξενίας ως τον Μάρτιο, ζήτησε να δοθεί από την Πολιτεία βοήθεια στους δήμους που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, «όχι μόνο οικονομική, αλλά και σε προσωπικό». 
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, έθεσε το ερώτημα στο γενικό γραμματέα για το αν προτίθεται να δημιουργήσει το υπουργείο κέντρο φιλοξενίας στο φαληρικό όρμο, όπως είχε ακουστεί. 
Ο Βασ. Παπαδόπουλος τού απάντησε ότι είχε τεθεί ως ιδέα, για την περιοχή ανάμεσα στο ΣΕΦ και το γήπεδο Τάε Κβον Ντο, «αλλά δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα, κυρίως γιατί είμαστε εν μέσω χειμώνα και δεν μπορούμε να βάλουμε εκεί σκηνές».
Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, επισήμανε ότι οι δήμοι γύρω από τον Πειραιά «από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε και στηρίζουμε το κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού», αλλά βάζοντας κάποιες προϋποθέσεις: να μην είναι το Σχιστό το μοναδικό κέντρο στην Αθήνα, να μην είναι ο Πειραιάς το μοναδικό λιμάνι, όπου φτάνουν τα πλοία με τους μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά και να παρέχει η κυβέρνηση στους δήμους ολοκληρωμένη ενημέρωση «γιατί υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τον αριθμό που θα φιλοξενηθεί, πόσες μέρες θα παραμείνουν ή αν θα γίνουν άλλοι χώροι».
Να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και σε άλλα λιμάνια της χώρας ζήτησε και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος (η περιοχή του οποίου συνορεύει με το κέντρο στο Σχιστό), «ώστε να πάρει ο κάθε δήμος και η κάθε τοπική κοινωνία το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».
Τέλος, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, πρότεινε ένα μέρος του ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων να διατεθεί για τη δημιουργία ενός ταμείο με στόχο την ενίσχυση των δήμων που φιλοξενούν δομές μεταναστών.
Εν ολίγοις μην νομίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα μείνουν στο "απυρόβλητο" όπου και εάν βρίσκονται είναι υποψήφιοι για... hotspot!
Και φυσικά όλα όσα είπε ο γραμματέας του υπουργείου έχουν ένα μεγάλο και αναπάντητο "αν" (What if, όπως ονομάζονταν  και η γνωστή σειρά υποθετικών σεναρίων που έγιναν πραγματικότητα της Marvel Comics) που λέει, το σχέδιο αυτό λειτουργεί όσο ΔΕΝ κλείνουν τα σύνορα στην Ειδομένη!
Εάν κλέισουν όλος αυτός ο κόσμος θα μείνει στην Ελλάδα και τα hot spots θα μετατραπούν εκ της πραγματικότητος σε... γκέτο! Καλή σας μέρα!
 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.