Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πούτιν και τρομοκρατία βούλιαξαν τον τουρισμό της Τουρκίας - Στο σφυρί 1.300 ξενοδοχεία!

Στρατής Μαζίδης
Τρομακτικό πλήγμα έχει δεχθεί ο τουρισμός της Τουρκίας τόσο από τις κινήσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν όσο όμως και από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γειτονική χώρα.
Περίπου 1.300 ξενοδοχεία διατίθενται προς πώληση σε διάφορα τουρκικά θέρετρα της Τουρκίας με κάτι παραπάνω από 400 να εντοπίζονται στην πρωτεύουσα της τουριστικής βιομηχανίας, την Αττάλεια.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Zaman η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας βιώνει μία από τις χειρότερες κρίσης στην ιστορία της τόσο καθώς έχει συρρικνωθεί ο αριθμός των ρώσων τουριστών τπου επισκέπτονται τη χώρα, ενώ η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων δημιουργεί την εικόνα μιας εξασθενημένης ασφάλειας.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει μιααπώλεια περίπου 4,5 δις δολαρίων εξαιτίας της απώλειας 4,5 εκατομμυρίων ρώσων τουριστών σύμφωνα με τον Mehmet Isler, πρόεδρο της τAegean Touristic Enterprises and Lodging Association (ETHICS).
 
Εκτός όμως των ρώσων, και ευρωπαίοι τουρίστες, κυρίως από τη Γερμανία, έχουν αλλάξει τις προτιμήσεις τους επισκεπτόμενοι ελληνικά θέρετρα κατόπιν των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.