Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Την τρόικα μπορεί να την ξεγελάσουν, την κοινωνία όχι

Του Βασίλη Στεφανακίδη
Δεν ξέρω αν η προπαγανδιστική δεινότητα της κυβέρνησης, σας έχει πείσει πως ,η λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θίγει τους Έλληνες ασφαλισμένους και παρ’ όλα αυτά όμως  καθιστά το χρεοκοπημένο ασφαλιστικό μας σύστημα βιώσιμο, αλλά εγώ θεωρώ πως και τα δυο μαζί δεν γίνονται.
Η απλή λογική λέει πως ή θα κοπούν οι δαπάνες(συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές) ή θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις για να μπορέσουν τα ταμεία να προσφέρουν αυτά που προσφέρουν για πολλά χρόνια, δεδομένου ότι οι δανειστές δια της τρόικας, απαιτούν μείωση στο ελάχιστο της δυνατότητας να επιδοτεί ο προϋπολογισμός του κράτους, τα ελλείμματα των ταμείων.

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Κατρούγκαλος πως αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα, σε μερικούς μήνες δεν θα μπορούν τα ταμεία να δίνουν  συντάξεις.

 Εν προκειμένω τώρα, αναρωτιέμαι πώς τα κατάφεραν πάλι και μας εμφανίζουν και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη, μόνο αυτοί το ξέρουν.

Προφανώς βέβαια, έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο μπάλωμα, μέχρι να περάσει η μπόρα της τρόικας ( αν περάσει), χρησιμοποιώντας την παροιμιώδη  ελληνική πατέντα της δημιουργικής λογιστικής και μετά βλέπουμε…

Η αριστερή συνταγή αυτή τη φορά περιλαμβάνει τα εξής υλικά:  μια μεγάλη δόση αριστερής φρασεολογίας πως δεν θίγονται οι κύριες συντάξεις αυτών που ήδη είναι συνταξιούχοι, μερικές δόσεις από ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν τα ελλείμματα των ταμείων (φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, αύξηση των εισφορών από εργοδότες και εργαζόμενους κλπ) χωρίς όμως να είναι κοστολογημένα και εύκολα εξηγήσιμα στους κουτόφραγκους της τρόικας και μια θολή εικόνα γενναίων περικοπών για τους μελλοντικούς  συνταξιούχους και έτοιμη η …μεταρρύθμιση (ή μάλλον απορρύθμιση).

Αν και αμφιβάλλω πολύ ότι η τρόικα θα αποδεχθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου ως έχει, στην περίπτωση όμως που αυτό περάσει,  τότε για άλλη μια φορά θα μπούνε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

 Οι ίδιοι δε άνθρωποι που σηκώνουν όλα αυτά τα χρόνια όλα τα βάρη των φόρων και των περικοπών, επειδή είχαν την τύχη να έχουν ακόμα δουλειά ή να κράτησαν την επιχείρηση τους ζωντανή, καλούνται τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πληρώνουν αυξημένες εισφορές και να μην έχουν καμιά ελπίδα να πάρουν  ανταποδοτική σύνταξη όταν και εάν φθάσουν στα 67 ή στα 70 χρόνια, σε αντίθεση με τους νυν συνταξιούχους που είχαν την τύχη να συνταξιοδοτηθούν την εποχή που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Τότε που σαν εργαζόμενος έπαιρνες 1000 ευρώ και ως συνταξιούχος 1200!

Εφεξής λοιπόν, οιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει κάποιος, όσα και να εισπράττει, όσα κι αν καταβάλλει μηνιαίως στον ασφαλιστικό του φορέα, στα γεράματα θα εξισωθεί με όλους τους άλλους σε ένα ιδιότυπο κομμουνιστικό μοντέλο για τα γεράματα!

Για την κοντόφθαλμη κυβέρνηση μας, το μείζον είναι αυτή τη στιγμή να μη θιγεί η κομματική πελατεία και να μη ξεσηκωθούν οι ψηφοφόροι που την έφεραν στην εξουσία. Οι άλλοι, ούτως ή άλλως, δεν τους ψηφίζουν!

Συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολλοί φτωχοί πρέπει να προστατευτούν πάση θυσία σύμφωνα με τη λογική ΣΥΡΙΖΑ. Κι είναι αρκετοί αυτοί για να δημιουργούν κυβερνητική πλειοψηφία.

Όσο για τους άλλους, αυτούς που μοχθούν, δουλεύουν, παράγουν, δημιουργούν, η αριστερή κυβέρνηση επιφυλάσσει ένα και μόνο ρόλο. Να πληρώνουν και να ζουν όλους τους υπόλοιπους που δεν δουλεύουν!

Περί πολιτικών ανάπτυξης, επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ,αύξησης του ΑΕΠ, αξιοκρατίας , ίσων ευκαιριών, φαίνεται πως δεν έχουν ακούσει ακόμα τίποτα ή  δεν τους ενδιαφέρει.

Όμως όσο καταφερτζήδες κι αν εμφανίζονται  και όσο πειστικά κι αν βαφτίζουν το κρέας ψάρι, οι περικοπές στις επικουρικές έρχονται και θα φανούν, οι αυξήσεις εισφορών των αγροτών έρχονται και θα φανούν, το ψαλίδι και στις κύριες συντάξεις από ένα ύψος και πάνω επίσης έρχονται και θα φανούν σύντομα. Και τότε η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να κάνει ένα άλλο λογαριασμό με την ευρύτερη κοινωνία αυτή τη φορά και όχι μόνο με την τρόικα.
Και ως γνωστόν «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.