Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία - Έρευνα σε βάρος του αρχηγού της αντιπολίτευσης

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος
Άνοιξε έρευνα εναντίον του αρχηγού του κύριου κόμματος της Τουρκικής αντιπολίτευσης, γιατί είπε τον Ερντογάν φθηνό δικτάτορα. Μήνυση εναντίον του αρχηγού κατέθεσε και ο ίδιος ο Ερντογάν γιατί τον αποκάλεσε φθηνό δικτάτορα και τον κατηγόρησε ως κλέφτη του  κράτους που θα μπει αυτό;
Ο αρχηγός του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος σε ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος του στις 16 Γενάρη ανέφερε τον Ερντογάν ως φθηνό δικτάτορα.
Συγκεκριμένα σε απόσπασμα της ομιλίας του είπε…
Ο προφήτης μας είπε ψάξε γνώση ακόμα και αν πρέπει να πας μακριά ως την Κίνα.
Ο φθηνός δικτάτορας λέει ‘‘αυτοί που συμπεριφέρονται στο κράτος σαν εχθρό ενώ τρώνε το ψωμί του κράτους’’ αναφερόμενος στην κριτική και τις απειλές του Ερντογάν εναντίον των ακαδημαϊκών που τόλμησαν να ζητήσουν ειρήνη.
Ο Κemal Kilicdaroglou γύρισε πίσω το ούτως η άλλως φασιστικό επιχείρημα, αναφέροντας αυτούς που τρώνε από το κράτος και χρησιμοποιούν όλες τις ευκαιρίες που δίνει το κράτος και κλέβουν το κράτος... Το γραφείο που κατέχεις δεν είναι γραφείο για να κλέβεις το κράτος... είπε απευθυνόμενος στον Ερντογάν, αναφερόμενος στις κατηγορίες για διαφθορά που είχαν ακουστεί για μέλη της οικογένειας του και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους όταν ήταν πρωθυπουργός.
Η έρευνα σε βάρος του αρχηγού του ρεπουμπλικανικού κόμματος άνοιξε με βάση το άρθρο 299 για την δυσφήμιση του προέδρου της Τουρκικής δημοκρατίας. Από τότε που ο Ερντογάν εκλέχτηκε ως πρόεδρος τον Αύγουστο, ο αριθμός των διώξεων για προσβολή του Τούρκου προέδρου έχει αυξηθεί. Το Τουρκικό κράτος δεν έχει διστάσει να κατηγορήσει ακόμα και παιδιά δημοτικού. Σε δυο παιδιά 12 και 13 ετών το 2015 είχε ασκηθεί δίωξη για προσβολή του Τούρκου προέδρου επειδή έσκισαν αφίσες που απεικονιζόταν.
Τα τεχνητά κράτη μόνο με την βία συντηρούνται, όχι μόνο εναντίον των καταπιεσμένων εθνοτήτων αλλά και εναντίον οποιουδήποτε τολμήσει να εκφέρει διαφορετική άποψη. 
Το τεχνητό Τουρκικό κράτος δημιουργήθηκε και επιβιώνει χάρη στους δυτικούς και σοβιετικούς ιμπεριαλιστές που καταδίκασαν τους γηγενείς που επέζησαν και δεν εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους, να υποταχθούν σε μια μειοψηφία και να καταδικαστούν σε μια ζωή γεμάτη φόβο, με τεχνητή ταυτότητα.
Δεν είναι ο Ερντογάν. Κεμαλικοί, ισλαμιστές, όλοι το ίδιο είναι. Το Κομουνιστικό κόμμα Τουρκίας ήταν αυτό που είχε πείσει τον Στάλιν να διαλύσει μια αυτόνομη περιοχή που βοηθούσε το Κουρδικό κράτος που προσπάθησε να σχηματιστεί την δεκαετία του 20. Μόνο εξαιρέσεις υπήρχαν και υπάρχουν, σαν τους γενναίους ακαδημαϊκούς, εξαιρέσεις που πληρώνουν μεγάλο τίμημα.
Τίποτα τεχνητό δεν κρατάει για πάντα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί αλλά πάντα έρχεται.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.